AcasăSOCIALPensionarii au trecut la măsuri extreme: s-au legat cu lanțuri în fața...

Pensionarii au trecut la măsuri extreme: s-au legat cu lanțuri în fața Palatului Cotroceni!

pensionari lanturiPensionarii au trecut la măsuri extreme: s-au legat cu lanțuri în fața Palatului Cotroceni!

Bătrânii dependenţi de banii din pensie s-au revoltat. Ei s-au legat cu lanțuri în fața Palatului Cotroceni. Aceștia se plâng că nu mai au ce pune pe masă în condițiile în care pensiile lor nu mai pot ține pasul cu inflația.

Am venit la Palatul Cotroceni pentru a atenționa la modul cel mai serios pe președintele României de faptul că situația pensionarilor din România a ajuns sub limita suportabilității.

Nu a fost respectată o lege promulgată de Președintele României. Legea cu privire la creșterea punctului de pensie. Nu a fost aplicată legea cu privire la indexarea pensiilor”, au spus ei, preluaţi de postul TV Antena 3.

Raluca Turcan, anunţ îngrijorător despre pensii

În România, pensiile au fost folosite ca instrument politic, ceea ce de multe ori a dus la inechitate, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ea a precizat că reforma în sistemul de pensii, la care lucrează, ar trebui să rezolve această problemă.

De ce la noi nu s-ar putea si la noi nu se poate? De ce în toate ţările Uniunii Europene, în materie de pensii, există o predictibilitate pentru minim 20-30, chiar mai mult, 50 de ani?

La noi, v-am spus, pensiile au fost, din nefericire, văzute ca instrument politic. Politicienii şi-au lăsat o marjă, mai ales în Parlament în ajun de alegeri, şi se gândeau: oare cum să mai câştigăm nişte voturi din regiunea aceea a ţării? Hai să băgăm condiţii speciale de pensionare.

Intenţionăm să găsim o formulă astfel încât să se aibă în vedere toţi factorii de contributivitate în decursul muncii.

În felul acesta, pensiile mici vor creşte mai mult, se va reduce decalajul dintre cea mai mică pensie şi cea mai mare pensie, încercând să menţinem un cuantum sustenabil pentru plata pensiilor pe termen lung în România”, a declarat ministrul Muncii.

ADIO, pensie cumulată cu salariul?

Guvernul a adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care este crescută opțional vârsta de pensionare la 70 de ani și este interzis cumulul pensie-salariu la stat. Actul normativ este trimis în Parlament pentru adoptare.

Dacă Parlamentul va vota legea în forma trimisă de Guvern, după promulgare, bugetarii care cumulează pensia cu salariul vor fi nevoiți să opteze în termen de 30 de zile. Potrivit ministrului Muncii, acum sunt 35.000 de bugetari care cumulează pensia cu salariul.

author avatar
Andrei Ștefan
423 afisari

8 COMENTARII

  1. Vitele trebuiau să se lege cu lanțuri când s-au inventat pensiile speciale, hodorogi idioți!

    • Iti vine si tie vremea sa te transformi intr-un hodoronc. In ceea ce priveste justitia, ei au scuze, vârsta. Tu??

      • @p(au)lică,
        Eu am ieșit în stradă și o să mai ies. NU AM VOTAT CU NENOROCIȚII ÎMPUȚIȚI DE PIZIDEI SAU hUDEMEREI… Trebuiai toți să iasă în stradă!!!
        Da, pulică. Au ieșit cîțiva. DECI E BINE, NU?????

      • Vită, din cauza ăstora o ducem greu acum, să știi. S-au bucurat că le-au dat și lor niște compensatorii când i-au trimis în șomaj. SE BUCURAU CA VIERMII CÂND STĂTEAU ÎN CASĂ CU ȘOMAJ TEHNIC! Da, vierme!? Ei rămâneau șomeri iar militaurii împuțiți primeau sume uriașe compensație PLUS PENSIE!!!!!!
        Pensii de la 25-30 de ani…. Că ălea au fost primele pensii speciale!
        Nu-s tînăr deloc, fosilă idioată, f.m.m.!

          • Vită, cu tine se mândrește prostia, retardel! Labă tristă, ai uitat că fosilele de acum stăteau în casă și securiștii împuțiți devalizau țara,
            Sper că nu te-ai puit….

  2. O sa va dea in 2022 si voua o marire cu rata inflatiei. Numa ca inflatia o sa vadeti ca o sa zica Citu ca e 0.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger