AcasăSOCIALPensiile speciale, luate la ţintă! Coaliţia aduce modificări radicale, veşti proaste pentru...

Pensiile speciale, luate la ţintă! Coaliţia aduce modificări radicale, veşti proaste pentru beneficiari

pensii

Coaliţia de guvernare a decis modificarea proiectului privind reforma pensiilor speciale, aflat în Parlament. Astfel, la Senat vor fi depuse mai multe amendamente, printre care și unul referitor la interdicția de a cumula mai multe pensii speciale, spun surse politice.

De exemplu, se precizează eliminarea posibilității ca membrii CSM să poată ieși la pensie după un singur mandat de membru în Consiliul Superior al Magistraturii.

Pensiile speciale, pe principiul contributivităţii

De asemenea, valoarea pensiilor speciale nu va mai depăşi veniturile din activitate. Nu se va mai permite nici cumulul de pensii speciale, astfel că va rămâne doar partea contributivă şi se va alege doar o pensie, fie cea de magistrat, fie de parlamentar.

De asemenea, pentru pensionarii români din Ministerul Apărării şi Ordine publică, se elimină cinci sporuri din baza de calcul. Surse politice spun că liberalii nu vor să renunţe la pensiile militarilor, dar social-democrații insistă.

Se va alege o singură pensie specială

Cei care încasează mai multe pensii speciale vor trebui să opteze pentru unul dinte veniturile încasate. De asemenea, nu vor fi pensii mai mari decât salariul avut în perioada de activitate, iar partea de necontributivitate din pensiile speciale va fi supraimpozitată cu 15%.

Totodată, pensiile magistraților vor fi indexate cu inflația și nu în funcție de creșterea salariilor din sistem.

author avatar
Andrei Ștefan
1.710 afisari

9 COMENTARII

  1. Ma, da cineva a calculat ce se castiga din c,a.c.a,t.u.l asta pe care-l mancati de 2 ani de zile ??? Adica cei care iau bani moca desi n-au prestat niciodata o ora de munca, ca-i dor junghiurile, nju-i bai , da-i bai ca iau militarii, politia justitia, etc. Pai, daca astia n-ar exista ar fi haos si anarhie, ar fi mai bine ??? BOI.

  2. Stimati ziaristi, sa nu va zic altfel, nu mai prostiti lumea cu minciunle acestor doctori cu doctorate in minciuni, alias derbedei. Chiar ne credeti prosti? Budai e candidatul articulat la premiul Nobel ptr. minciuna. Are toate sansele. O fi zbarcit-o el la laura universitara si acum vrea sa recuperexe. Are texte de texte. Vorbeste foarte frumos de pensionari si pentru asta le da cu praf in ochi, zilnic,la ziare si televiziuni.. Din dragoste ptr budai mi-am permis sa las acest mesaj.

  3. Pensiile militare sunt la fel de contributive ca pensiile din sistemul public de pensii. Cota de contribuție individuală a militarilor/polițiștilor este egală cu cota de contribuție de asigurări sociale și se plătește la bugetul de stat, conform art.31 din Legea nr.223/2015.

  4. DACĂ VOIAU SĂ REZOLVE CU PENSIILE LEGIFERAU CĂ NICI O PENSIE(SAU SALARIU) NU POATE FI MAI MARE DECÂT SALARIUL PREȘEDINTELUI. ȘI GATA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger