AcasăSOCIALPensiile și alocațiile pentru copii vor crește de la 1 ianuarie. Procentele,...

Pensiile și alocațiile pentru copii vor crește de la 1 ianuarie. Procentele, departe de cele anunțate anterior

pensiiPensiile și alocațiile pentru copii vor crește de la 1 ianuarie. Procentele, departe de cele anunțate anterior

Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, a confirmat că pensiile și alocațiile pentru copii vor crește la 1 ianuarie 2022.

În cazul pensiilor, majorarea avută în vedere este de 6%. Cât despre alocații, ele vor crește cu 20%. „Pensiile vor crește cu 6% de la 1 ianuarie 2022. Suntem într-o procedură de infringement din cauza deficitului.”, a spus Dan Vîlceanu la Antena 3.

La începutul acestei luni, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut şi ea precizări privind majorarea pensiilor. Ea a declarat că la începutul anului următor se va anunţa cu cât vor fi indexate pensiile.

„De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, anunţa şi Florin Cîţu.

Majorarea alocațiilor, amânată

În ceea ce privește alocațiile, care ar fi trebuit mărite de la 1 iulie 2021 cu 20% și la 1 ianuarie 2022 cu încă 20%, ministrul PNL a precizat că majorarea va fi doar de 20% începând cu ianuarie 2022.

„Există un calendar din punct de vedere al alocațiilor și ne vom ține de el. Nu aș vrea să intru în calcule suplimentare. (…) Cred că alocația de la 1 ianuarie 2022 va fi în jur de 486 de lei pentru copiii sub 2 ani și cu grad de handicap și de 234 sau 243 de lei de pentru copiii mai mari de 2 ani”, a confirmat Vîlceanu. Acest lucru înseamnă o majorare de doar 20%.

Întrebat dacă majorarea din iulie va mai fi primită sau rămâne amânată, ministrul a spus: „Această sumă este în vigoare, nu există o altă calendarizare decât cea făcută deja. În legislația în vigoare există o singură majorare, cea de la 1 ianuarie”.

author avatar
Andreea Vlad
773 afisari

5 COMENTARII

  1. Uraaaa…. BINE CĂ PENSIILE SPECIALE RĂMÂN ÎNTREGI!!! DECI ȘI ALE DEJECȚIILOR „MILITARIZATE”. Bine că se pot pensiona animalele la 45 de ani. URAAAA!!!!

    Cei ce muncesc și țin în puf viermii paraziți să crape! Ei nu merită nimic.

  2. Banuesc ca si pensiile nesimtite vor creste ,cu niste procente tot nesimtite,ca posesorii acestor pensii au muncit corect,aveti grija guvernantilor sa nui deranjati,ar fi pacat sa faca cozi pela vreun CAR, caldura mare monser!!!!.

  3. „Procedura de infringement” ? Ati gasit-o sub pat, domnule Vilceanu ? Puteti produce o dovadă în acest sens ? Sau mergeți pe vechea varianta, „românii e prosti si nu stie” ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger