Cauta

Pensiile care se majorează cel mai mult, de la 1 septembrie 2024. Românii cei mai avantajaţi de recalculare

salariul minim

Autoritățile au stabilit cine sunt românii care vor avea cel mai mult de câştigat la recalcularea de la 1 septembrie 2024.

Este anunțul șefului Casei de Pensii.

Cele mai mari creşteri de pensii

Persoanele care s-au pensionat înainte de acest an vor avea și cele mai mari creșteri de pensii de la 1 septembrie!

Există însă și o condiție care trebuie îndeplinită: oamenii trebuie să arate că au cel puțin 25 de ani de vechime în câmpul muncii.

Vor creste pensiile celor care nu au avut documente. De exemplu, sunt cei care au lucrat pe marile șantiere, unde documentele lor au fost plimbate de colo-colo, si in final nu se mai gasesc deloc.

Conform legii, si legea e nedreapta aici, adica le incalca niste drepturi, pune problema ca pe perioadele in care nu se regasesc veniturile sa se valorifice in calcule salariul minim pe economie. Nu e corect, atata timp cat a existat o lege a salarizarii si se puteau reconstitui drepturile.

Alta categorie vor fi cei care, aici iar e o chestie si neconstitutionala, si necorecta. E vorba de data pensionarii care, aici face capana la data pensionarii, punctajele realizate peste 25 de ani sa se aduca un plus de punctaj, iar dupa data pensionarii sa nu se aduca.

De ce? Pentru ca e aceasi contributie. Omul munceste mai multi ani decat 25, ca beneficiaza si de pensie, asta este obsesia legii, sa nu se beneficieze de pensie. Lumea sa nu iasa la pensie cand si-a indeplinit condițiile de pensionare”, a spus Doina Barcari, expertă în pensii și salarizare, la Realitatea Plus.

Românii care trebuie să facă ei munca angajaţilor de la Casa de Pensii

Pensionarii care s-au pensionat înainte de 2001 sunt obligați să depună adeverințe de la angajator că au avut ore suplimentare, sporuri pentru care au fost plătiți și care nu au fost luate în considerare la recalculare.

Lucru recunoscut chiar de ministrul Bucura Oprescu.

Cu alte cuvinte, Casa de Pensii îi obligă pe românii care s-au pensionat înainte de anul 2001 să dovedească faptul că a avut ore suplimentare, sporuri pentru care au fost plătiți și care nu au fost luate în considerare la recalculare.

Avem o reglementare încă din 2021 astfel încât să își aducă în sistem aceste adeverințe la casele teritoriale de pensii. Am făcut o lege bună care să permită, de la 1 spetembrie, încă 6 luni să ducă aceste documente. Noi am recunoscut dreptul.

Acum nu avem dovezile pentru acest drept. Acesta este motivul pentru care pensionarii sunt cei care trebuie să aducă aceste acte. Trebuie să știe că pensiile, cele care au avut acord global, sporuri nepermanente, al 13-lea salariu pentru care s-au reținut și virat contribuții, toți aceștia vor avea pensii mai mari (dacă aduc adeverințe n.red.).

După noua lege a pensiilor vor fi luate ca venituri contributive”, a mai afirmat Simona Bucura-Oprescu, la Antena 3.

Ultimele stiri

  • UPDATE. Incendiu la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași: A fost activat Planul Roșu de Intervenție/Peste 220 de pacienți, evacuați – VIDEO
  • Insula iubirii: oglinda unei generații pierdute între TikTok, lacrimi false și „ispite” care-și caută soț
  • Matei Ursăchescu obține Aur la Olimpiada Internațională de Chimie și spune NU exodului academic
  • VIDEO. Călin Georgescu, întâmpinat de susținători la semnarea controlului judiciar: „Sistemul s-a năpustit asupra mea”
  • Admitere liceu 2025. Au fost afişate rezultatele repartizării computerizate. VEZI la ce liceu ai intrat!
  • VIDEO. Ucraina se ridică împotriva lui Zelenski! Proteste masive în marile orașe, tonul l-a dat capitala Kiev!
  • Stenograme din dosarul lui Piedone. „Spune la recepție să-mi pregătească trei camere pe un etaj. Țiplă”/Șeful ANPC, sub control judiciar
  • Caricatura Zilei
  • Horoscop 23 iulie 2025 – Astăzi vei avea ocazia să faci ceea ce ți-ai dorit
  • „Casa Iubirii” – televiziunea românească în cea mai jenantă formă de existență
  • Exit mobile version