AcasăSOCIALPelerinajul din Capitală, doar cu bucureșteni! Ce prevede protocolul încheiat între Primărie...

Pelerinajul din Capitală, doar cu bucureșteni! Ce prevede protocolul încheiat între Primărie și BOR

pelerinajPelerinajul din Capitală, doar cu bucureșteni! Ce prevede protocolul încheiat între Primărie și BOR / foto: Digi 24

La pelerinajul de Sfântul Dumitru, de la București, vor putea participa doar bucureștenii. Este anunțul oficial venit din partea autorităților, care au ajuns la o înțelegere cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române.

Pelerinajul cu ocazia Sfântului Dimitrie cel Nou va avea loc în perioada 25-27 octombrie, în zona Patriarhiei, potrivit Mediafax. La el vor putea participa doar cei care dețin un buletin de București, potrivit protocolului încheiat de Primăria Capitalei cu Patriarhia Română. Se repetă astfel scenariul de la Iași de acum o săptămână, când la Pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva nu au putut participa decât ieșenii.

Potrivit protocolului datat 21 octombrie și încheiat între Primăria Capitalei și Patriarhie, cu aprobarea Gabrielei Firea, între 25 și 27 octombrie, orele 7.00 – 23.00, vor avea loc manifestări religioase, cu ocazia Sf. Dimitrie cel Nou, în zona Catedralei de pe dealul Mitropoliei.

„La activitate vor participa numai persoane din municipiul București. Pentru aceasta, organizatorul va institui puncte de filtrare a participanților în zonele de acces/ieșire a publicului. În zona acestor filtre va fi realizat triajul observațional al participanților”, se mai arată în protocolul încheiat de PMB cu Patriarhia Română.

Pelerinaj desfășurat în condiții speciale

Potrivit documentului, persoanele organizate pe rândul de așteptare vor beneficia de marcare la fiecare 1,5 metri, iar pe stâlpi vor fi amplasate anunțuri cu privire la păstrarea distanței și respectarea normelor igienico-sanitare. „Numărul participanților: circa 500 de persoane la un moment dat”, se mai stipulează în protocol.

Pelerinajul acesta din București are niște particularități care îl diferențiază de pelerinajul de la Iași. De exemplu, numărul pelerinilor care participă anual la sărbătoarea din 27 octombrie e considerabil mai mic, iar prin comparație cu pelerinajul de la Iași, acest număr este în general de trei ori mai redus.”, a anunțat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Premierul Ludovic Orban a declarat în urmă cu câteva zile că preoții și pastorii trebuie să fie un exemplu și să îndemne credincioșii la un comportament corect.

„Preoții, pastorii, trebuie să fie un exemplu și îi felicit pe mitropolit și preoții care au îndemnat oamenii la un comportament corect, la Iași. Oamenii țin cont în mare măsură de ce spun preotul, pastorul și e foarte important ca preoții să dea sfaturi bine intenționate oamenilor pentru că sunt unii care bagatelizează acest virus”, a spus Orban.

author avatar
Andreea Vlad
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger