AcasăSOCIALPelerinajul de Sf. Andrei, cu poliţia pe urme! ÎPS Teodosie și credincioșii,...

Pelerinajul de Sf. Andrei, cu poliţia pe urme! ÎPS Teodosie și credincioșii, atenţionaţi de forţele de ordine

ÎPS TeodosiePelerinajul de Sf. Andrei, cu poliţia pe urme! ÎPS Teodosie și credincioșii, atenţionaţi de forţele de ordine

Instanța a respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului, care a încercat să obțină anularea măsurii care impune ca la pelerinaje să participe doar localnici.

Decizia a fost luată de Tribunalul Constanța, dar poate fi contestată. În urmă cu o zi, ÎPS Teodosie a mers personal la tribunal, ca să susțină că libertatea religioasă nu poate fi îngrădită nici măcar în timpul unei crize sanitare.

Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Constanța. Poate fi contestată în 5 zile, dar având în vedere că Sfântul Andrei este în 30 noiembrie, acțiunea nu ar mai avea finalitate.

Poliţia a spus că va urmări dacă se respectă decizia Instanţei

Poliţia Judeţeană Constanţa a anunţat că poliţiştii vor fi prezenţi, în 30 noiembrie, în zona Mănăstirii Peştera Sfântului Apostol Andrei pentru a urmări dacă se respectă prevederile legale, considerând că nu va forma o aglomerare mare de persoane deoarece la manifestarea religioasă pot participa doar cei care locuiesc în comuna Ion Corvin.

Suntem la datorie zilnic şi pe data de 30 noiembrie vom fi la datorie. Atât poliţiştii, cât şi jandarmii vor urmări ca normele legale să fie aplicate cu stricteţe, nu vom tolera încălcarea legii şi da, vom fi prezenţi şi în zona Mănăstirii Sfântului Andrei pentru a urmări dacă se respectă aceste prevederi legale în ceea ce priveşte oficierea slujbelor religioase.

Nu considerăm că se va forma o aglomerare mare de persoane deoarece, aşa cum este prevăzut în legislaţia actuală, la aceste manifestări religioase pot participa doar oamenii care au domiciliul în localitatea respectivă, vorbind aici despre localitatea Ion Corvin.

Celelalte persoane din alte localităţi nu au voie să participe la aceste pelerinaje sau la aceste manifestări. Vom fi la datorie şi vom respecta legea”, a transmis Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanţa.

ÎPS Teodosie a încercat ridicarea restricţilor impuse din cauza pandemiei

Aceste restricții prin care creștinii nu au voie să intre în biserică nu sunt firești. Acest virus atacă mai ales plămânii. Noi vrem să îi îmbolnăvim de plămâni?! Eu simt nevoia să îi apăr, ca păstor îmi apăr turma acea cuvântătoare, oamenii de credință.

Orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare, libertatea de credință. Nu facem niciun abuz, dimpotrivă, vrem să oprim niște exagerări, să nu le zic abuzuri, deși sunt, ca să putem să ne împlinim datele credinței noastre. Avem dreptul acesta„, a spus ÎPS Teodosie înante ca doleanţa lui să fie respinsă de Instanţă.

author avatar
Andrei Ștefan