AcasăSOCIALPelerinaj Sf. Dumitru. Patriarhia anunță pelerinaj, în Capitală, după recordul absolut de...

Pelerinaj Sf. Dumitru. Patriarhia anunță pelerinaj, în Capitală, după recordul absolut de infectări

pelerinajPelerinaj Sf. Dumitru. Patriarhia anunță pelerinaj, în Capitală, după recordul absolut de infectări

Patriarhia Română anunță că organizează, la București, tradiționalul pelerinaj de „Sf. Dimitrie cel Nou”, eveniment care se întinde pe parcursul unei săptămâni, deși marți se înregistra cel mai negru bilanț Covid-19.

Pelerinajul debutează joi, în 21 octombrie, când moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ale Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântului Nectarie de la Eghina vor fi aşezate spre închinare în pridvorul Catedralei Patriarhale.

Enoriașii sunt așteptați timp de 7 zile să treacă pe la racle

În zilele de joi, vineri, sâmbătă şi luni, 25 octombrie, slujbele vor fi oficiate în Catedrala Patriarhală cu un număr de maximum 70 de credincioşi. Marţi, 26 octombrie, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, de la ora 9,30 va avea loc Liturghia la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

Miercuri, 27 octombrie, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, începând cu ora 9,00, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală va fi oficiată Liturghie arhierească de către Patriarhul Daniel, împreună cu un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.

Reguli pentru pelerini

În contextul sever al pandemiei de COVID-19, Patriarhia Română a impus măsuri stricte pentru pelerini. Astfel, cei care vor dori să se închine la Sfintele Moaşte o vor putea face în următoarele condiţii:

– accesul la raclă se va face pe un singur rând de persoane, păstrând distanţa de 1,5 m între ele, pe traseu unic de acces;
– pe marginea traseului unic vor fi anunţuri privind păstrarea distanţei şi respectarea strictă a normelor igienico-sanitare;

Voluntarii vor purta permanent măşti de protecţie şi mănuşi și le vor oferi pelerinilor materiale de dezinfectare şi măşti (dacă nu au); pachetele alimentare (aproximativ 20.000) vor fi oferite de voluntari în condiţii de maximă igienă: biscuiţi/eugenii, apă plată în sticle sigilate, toate produsele distribuite fiind însoţite de certificat de conformitate;

Agheasma, îmbuteliată în sticle sigilate, va fi distribuită tot de voluntari.

Pe esplanada din faţa Altarului de vară al Catedralei Patriarhale vor fi marcate locurile pentru pelerinii care vor asista la slujbele oficiate în aer liber; în zonă vor fi instalate 200 de scaune, respectându-se o distanţă de 1,5 m între ele.

Din motive sanitare, raclele cu Moaştele Sfinţilor vor fi acoperite fiecare cu un capac transparent ce va fi dezinfectat permanent.

author avatar
Andreea Vlad
260 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai, hotilor bujetari de lux, cum se face ca nici unul dintre voi, astia hoti mari si mijlocii, nici unul nu da coltul de la arma biologica chinezeasca, dar in abatoarele numite pompos spitale Soylent Green, astia fac genocid non-stop ? 🙂 Pentru ca virusul nu exista, voi omorati premeditat oamenii aia naivi si creduli, care cred inca in minciunile voastre sataniste, pentru asta cu totii veti plati, si aici pe Pamant, si dincolo, in Iad !! Stiu ca acum va credti mari si tari, dar vedeti ca sa se credea si Cizmarul in acel anume decembrie !! Vine iuresul, bai criminailor in negru, si o sa ajungeti cu totii cu pielea pe bat, mai ales nazista ala imputit de G. Diaconu, trompeta aia nazista re-activata sa sperie toti cobaii wanna-bee !! 🙂 Scapa cine si care poate, intodeauna asa a fost, si asa va fi 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger