AcasăSOCIALPelerinaj Sf. Dumitru. Mii de persoane au trecut deja pe la moaște....

Pelerinaj Sf. Dumitru. Mii de persoane au trecut deja pe la moaște. Medic: „Este inadmisibil” (VIDEO)

pelerinajPelerinaj Sf. Dumitru. Mii de persoane au trecut deja pe la moaște. Medic: „Este inadmisibil” (VIDEO) / foto: Libertatea

Pelerinaj Sf. Dumitru. Peste 13.000 de oameni au trecut deja pe la racla cu moaștele Sfântului Dumitru, în primele două zile ale pelerinajului din Capitală.

Circa 8.000 s-au închinat, duminică, la moaște, iar restul de până la 13.000, luni, potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache. Hotnews transmite că la coadă se află aproximativ 1.000 de persoane în momentul redactării acestei știri. Timpul mediu de așteptare este de aproximativ o oră, jandarmii delimitând cu garduri culoare speciale.

Reamintim că pelerinajul de pe dealul Mitropoliei are loc în condiții speciale, din cauza pandemiei de COVID-19, între zilele de 25 și 27 octombrie. La eveniment este permis doar accesul persoanelor cu reședința în București, conform protocolului încheiat de municipalitate cu Patriarhia și aprobat de primarul în exercițiu Gabriela Firea.

Pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou ține până marți, inclusiv. Reintroducerea Sfintelor Moaşte în Catedrala Patriarhală se va face la sfârșitul zilei de 27 octombrie 2020, după închinarea ultimului credincios.

Medic: „E inadmisibil ca aceste pelerinaje să fie în continuare acceptate”

De partea cealaltă, medicii critică decizia autorităților de a permite pelerinajele religioase în contextul în care România se confruntă cu un număr crescut de cazuri de coronavirus.

„Mi se pare, sincer, inadmisibil, ca aceste pelerinaje să fie în continuare acceptate. Mi se pare un preț prea mare de imagine publică plătit pentru astfel de activități, cu atât mai mult cu cât cei care participă la astfel de pelerinaje sunt tocmai persoanele care sunt în grupurile de risc”, subliniază dr. Andreea Moldovan, medic boli infecțioase.

Incident la pelerinajul de Sf. Dumitru

Un bărbat venit la Mitropolie, unde se desfășoară pelerinajul de Sf. Dumitru, a fost dat de gol chiar după ce mai mulți oameni aflați în zonă au cerut ajutorul SMURD-ului, preocupați de starea acestuia. Acesta avea mâinile înfășurate în bandaje ce păreau a fi însângerate. Individul pretindea că are nevoie de bani, pentru că și-a pierdut degetele.

Reprezentanții Jandarmeriei Române au dezvăluit pe pagina de Facebook cum l-au prins pe impostor. „Odată îndepărtate bandajele, s-a constatat că problema nu era de competența medicilor, întrucât degetele erau intacte, astfel că au fost chemați colegii noștri, care au aplicat o amendă contravențională în valoare de 500 de lei”, transmite sursa menționată.

author avatar
Andreea Vlad
343 afisari

2 COMENTARII

  1. Medicul sa fie trimis urgent la Sfantul Dumitru impreuna cu Arafat si toata gashca globlaisto-iohano-homalaie-ista!

  2. Medicul respectiv ori e dus cu capul. Cred ca e infectat la cap. Nu mai da stiri cu tot felul de frustrate care-și bat joc de credința oamenilor. O tâmpită băgată prea mult în seama de voi presa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger