AcasăSOCIALPELERINAJ SF. DUMITRU. Ludovic Orban, mesaj de ULTIMĂ ORĂ. Ce trebuie să...

PELERINAJ SF. DUMITRU. Ludovic Orban, mesaj de ULTIMĂ ORĂ. Ce trebuie să știe toți pelerinii

pelerinajPELERINAJ SF. DUMITRU. Ludovic Orban, mesaj de ULTIMĂ ORĂ. Ce trebuie să știe toți pelerinii / foto: Crestin Ortodox

Premierul Ludovic Orban le-a transmis un mesaj pelerinilor care vor participa la pelerinajul de Sfântul Dumitru, la Bucureşti, organizat în perioada 25.27 octombrie.

Acesta le-a făcut câteva recomandări pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus: să poarte mască şi să evite interacţiunea de aproape.

„Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să ia toate măsurile care se impun, astfel încât să prevenim orice situaţie care să crească riscul de răspândire a virusului. Mesajul este să evite orice deplasare nenecesară, să evite orice zonă aglomerata, să evite să interacţioneze cu orice persoană de aproape, să poarte mască în permanenţă, să respecte normele de igienă, pentru că asta este cea mai sigură formă de stopare a creşterii numărului de infectări”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă la Timişoara.

Orban spunea, joi, că nu s-a luat nicio decizie

Joi seară, Ludovic Orban spunea că nu s-a luat nicio decizie despre Pelerinaj, că s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel, dar că nu au discutat despre acest lucru. „Întâlnire cu Patriarhul Daniel am periodic, dar nu s-a luat o decizie legată de Sfântul Dumitru. Nu este o întâlnire dedicată discuției despre Sfântul Dumitru. V-am spus că nu s-a luat nicio decizie. De unde ați tras concluzia? Verificați despre ce este vorba. Nu am angajat niciun fel de înțelegere până acum”, a declarat premierul.

În urmă cu o zi, Orban a declarat întrebat despre regulile anunţate de Patriarhia Română privind pelerinajul de Sfântul Dumitru că apreciază faptul că există dorinţă de a respecta regulile. Şeful Executivului a mai spus că specialiştii vor formula un punct de vedere şi acesta va fi prezentat public, precizând că speră să se ajungă la o formă de acord.

„Sigur că apreciez dorinţa de a respecta regulile de protecţie sanitară. Specialiştii vor face o evaluare şi vor fomula propriul punct de vedere şi sper să se ajungă la o formă de înţelegere, o formă de acord. Sigur pelerinajul de Sfântul Dimitrie e legat de Bucureşti, nu este un pelerinaj similiar cu pelerinajul de la Sfânta Parascheva, în care 85% din pelerini sunt veniţi din ţară la Sfânta Parascheva. La Sfântul Dimitrie două treimi din cei care participă la slujbă sunt bucureşteni. Vom face o analiză şi când specialiştii vor prezenta un punct de vedere îl vom anunţa”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat ce opinie are că Patriarhia Română a anunţat deja regulile de protecţie sanitară pentru cele 3 zile la pelerinajul de Sfântul Dumitru.

Pelerinajul de Sfântul Dumitru din Capitală va avea loc între zilele de 25 și 27 octombrie, fiind permis doar accesul persoanelor cu reședința în București. În acest sens, Biserica a încheiat un protocol cu Municipalitatea, aprobat de primarul în exercițiu Gabriela Firea.

author avatar
Andreea Vlad