AcasăSOCIALPedepse mai aspre pentru „șmecherașii” care fac drifturi! Modificare importantă în Codul...

Pedepse mai aspre pentru „șmecherașii” care fac drifturi! Modificare importantă în Codul Rutier

drifturiPedepse mai aspre pentru „șmecherașii” care fac drifturi! Modificare importantă în Codul Rutier

Amatorii de senzații tari se urcă în automobile, caută parcări libere și fac drifturi, fără să țină cont de pericolele la care se expun. Unii riscă viața și a altor șoferi, deoarece fac asta și pe drumurile publice, mai ales în viraje.

Drifturile reprezintă o metodă de a conduce în care șoferul se folosește de accelerație, frână, ambreiaj și cutia de viteze pentru a efectua o derapare controlată.

Curajoșii aleg de obicei parcările goale, mai ales noaptea, apoi, tinerii filmează “aventurile” și postează înregistrările pe Internet. Filmulețele ajung astfel în atenția polițiștilor, care îi identifică apoi pe „șmecherași” și îi amendează.

Teribiliștii rămân fără permis pentru 30 de zile

Potrivit legii modificate HCL 371/2007, folosirea autovehiculelor cu turarea motoarelor și efectuarea de derapaje, întoarceri bruște pe loc, accelerări și frânări bruște pe domeniul public, efectuate în scop de divertisment, fără avizul Comisiei de Ordine Publică, respectiv Comisiei de Circulație, se sancționează cu amenzi cuprinse între 200 și 1000 de lei.

Dar o modificare în Codul Rutier le permite polițiștilor să îi pedepsească mai aspru pe acești conducători auto care în prezent sunt amendați doar pentru deranjarea liniștii publice, fără a li se suspenda permisul.

Începând cu 27 februarie, acești teribiliști vor ajunge pietoni pentru 30 de zile și vor fi sancționați cu amendă între 580 și 725 de lei. Amenda este și mai mare, iar permisul este suspendat 60 de zile în cazul în care în urma distracției are loc un accident ușor.

author avatar
Andreea Vlad
299 afisari

2 COMENTARII

  1. „Un stat e cu atît mai corupt cu cît are mai multe legi” (Tacitus, 54-120)
    Propun regularea mersului pe trotuar; linie de demarcație, viteză maximă, inspecție tehnică la încălțări (interzis desculț), măsurat codoi respirație…

  2. dar pentru cei cu motoare care ies noaptea la curse de-ti sparg geamurile de zgomot , cand ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger