AcasăSOCIALPatru hoteluri din Capitală, controlate de ANPC: ce nereguli s-au găsit și...

Patru hoteluri din Capitală, controlate de ANPC: ce nereguli s-au găsit și cât au totalizat amenzile. „Dacă nu poți întreține un hotel, nu îl mai ține deschis”

Patru hoteluri din Capitală, controlate de ANPC: ce nereguli s-au găsit și cât au totalizat amenzile. „Dacă nu poți întreține un hotel, nu îl mai ține deschis” sursa foto: ANPC/Facebook

În plină vară, sezonul călătoriilor și al concediilor, inspectorii ANPC au mers la patru hoteluri din Capitală, dar nu în calitate de turiști, ci pentru a verifica unitățile de cazare. Iar, din câte reiese din concluziile pe care le-au anunțat reprezentanții Autorității, nu au lipsit neregulile și nici amenzile și alte măsuri dispuse până la remedierea deficiențelor pe care le-au constata inspectorii, în cadrul verificărilor.

ANPC a anunțat, într-un comunicat de presă, numele hotelurilor la care s-au fpcut, recent, controale.

„Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), continuă, în aceste zile, controalele în spațiile de cazare din București, pentru a verifica modul în care operatorii economici din industria hotelieră a Capitalei își primesc vizitatorii, în plin sezon de vacanță.

Patru dintre cele mai cunoscute hoteluri s-au aflat, în perioada 4-5 iulie 2022, în atenția echipelor Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor din Municipiul București (CPCMB): Union, Continental București Nord, Ambasador și Novotel”, se menționează în comunicatul transmis în 5 iulie.

Șeful de la ANPC: „Dacă nu poți întreține un hotel, nu îl mai ține deschis, doar pentru a încasa”

„Pentru a avea stele, trebuie să le meriți și să știi să le păstrezi. Dacă nu poți întreține un hotel, nu îl mai ține deschis, doar pentru a încasa. Iar dacă vin bani, nu uita să investești în propria afacere.

Mă întreb: și aici am supărat pentru că am venit în control?

Și aici există teorii ale conspirației?” – Horia Constantinescu, președintele ANPC.

La cât se ridică amenzile și ce alte măsuri s-au mai dispus

Pe lângă amenzi, comisarii au mai decis și alte măsuri temporare, și anume aplicabile până la rezolvarea problemelor constatate în urma verificărilor.

„Comisarii CPCMB au aplicat, în urma controlului, amenzi contravenționale în valoare totală de 95.000 lei, cărora li s-au adăugat și măsuri complementare, după cum urmează:

Oprirea temporare a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor pentru:

16 camere de la Hotel Continental București Nord (pentru acestea fiind propusă și închiderea temporară pentru o perioadă de până la 6 luni),
35 camere de la Hotel Ambasador
2 camere de la Hotel Novotel

Oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor pentru 3 agregate frigorifice de la Hotel Continental București Nord și Novotel”, menționează sursa citată.

Ce nereguli anunță ANPC că s-au găsit: camere neigienizate, saltele pătate

sursa foto: ANPC/Facebook

În comunicat sunt listate și neregulile pe care APNC anunță că le-au găsit echipele de control.

„Abaterile constatate de echipele de control, în spațiile destinate alimentației publice, au fost:

utilizarea unor grătare și cuptoare neigienizate corespunzător
utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, cu grad ridicat de uzură
utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu grătare cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere depreciate, cu ventilatoare care prezentau depuneri de praf și impurități
folosirea unor produse alimentare fără eticheta cu elemente de identificare și caracterizare, precum și fără data limită de consum
nerespectarea condițiilor de temperatură pentru păstrarea unor preparate
depozitare în condiții necorespunzătoare a unor produse alimentare
folosirea unor materii prime cu etichete greu lizibile”.

sursa foto: ANPC/Facebook

Inspectorii ar fi găsit, în camere, atât saltele și pilote pătate, cu fire de păr, cât și rugină în camerele de baie.

Despre neregulile găsite în spațiile de cazare, ANPC menționează următoarele:

„folosirea unor camere neigienizate, cu conditii igienico-santiare precare,cu protecții de saltea rupte, cu fire de păr, saltele și pilote pătate, perdele arse, rugină în băi, mochetă pătată, peticită, atât în camera, cât și pe holuri, depuneri de praf
lipsa plaselor împotriva insectelor, la ferestre
folosirea în camera a unor mape cu informații incomplete pentru turiști”.

sursa foto: ANPC/Facebook