AcasăSOCIALPatriarhul Daniel, mesaj de Crăciun: ”Este mare nevoie de multă rugăciune, de...

Patriarhul Daniel, mesaj de Crăciun: ”Este mare nevoie de multă rugăciune, de solidaritate” – VIDEO

Patriarhul Daniel, mesaj de Crăciun: ”Este mare nevoie de multă rugăciune, de solidaritate” - VIDEO

Cu doar câteva zile înainte ca întreaga suflare ortodoxă să celebreze Nașterea Domnului, una dintre marile sărbători ale creștinătății, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj adresat credincioșilor într-o perioadă dificilă, dominată de problemele și de temerile generate de noul coronavirus.

”Lumina Pruncului Iisus născut în Betleem ne cheamă să arătăm mereu în jurul nostru prin cuvânt și faptă, semne de speranță, de pace și bucurie.

În contextul pandemiei de astăzi, omenirea confruntată cu noul coronavirus, traversează o perioadă grea privind viața și sănătatea oamenilor. Și poporul român este îndoliat și întristat, deoarece mulți români au decedat, iar alții au suferit în izolare până când s-au vindecat de această boală”, a menționat liderul Bisericii Ortodoxe Române, conform basilica.ro.

Patriarhul Daniel: Este mare nevoie de multă rugăciune

Tocmai în această conjunctură plină de încercări, Patriarhul Daniel a îndemnat la sporirea rugăciunilor, dar și a faptelor bune, în sprijinul semenilor. ”Prin urmare este mare nevoie de multă rugăciune, de solidaritate și ajutorare frățească. De asemenea, să-i pomenim în rugăciunile noastre și pe toți românii care se află printre străini, în jurul granițelor noastre, în diaspora română ca să păstrăm cu multă iubire frățească unitatea de credință și de neam”, a mai transmis Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Mesajul Patriarhului Daniel vine pe fondul aflării rezultatului unui barometru, conform cărora românii își pun cea mai mare încredere, la nivel de instituții, în Biserică. VEZI detalii AICI.

author avatar
Cristina Stefan