AcasăSOCIALPaște 2023. Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seară

Paște 2023. Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seară

Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim în Sâmbăta Mare. Anunțul Patriarhiei (sursa foto: brasovstiri.ro)

Credincioșii ortodocși numără zilele până la Sfintele Paști, marea sărbătoare a Învierii Domnului. Și în 2023, cum s-a întâmplat și anii trecuți, continuă tradiția aducerii în țară a Sfintei Lumini de la Ierusalim.

Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă în Sâmbăta Mare, mai exact în seara zilei de 15 aprilie, cu o aeronavă ce va ateriza pe Aeroportul Otopeni.

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie 2023, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită, ca întotdeauna, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional „Otopeni””, a precizat Biroul de Presă al Patriarhiei Române, citat de basilica.ro.

Ceremonia primirii Sfintei Lumini la Patriarhie

Apoi, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii. „În aceeași seară, în intervalul orar 19.00 – 20.30, va avea loc pe Colina Bucuriei ceremonia primirii Sfintei Lumini în Catedrala Patriarhală”, transmite aceeași sursă.

Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim a fost inaugurată de către Patriarhul Daniel în anul 2009. Și continuă, așadar, și în acest an.

Mulți români obișnuiesc să meargă la biserică, în Noaptea de Înviere, cu lumânări și candele, pentru a asista la slujbă și pentru a primi Lumină.

author avatar
Andrei Coman