AcasăSOCIALPasajul Unirii, blindat! Cum vor fi blocate maşinile înalte să intre în...

Pasajul Unirii, blindat! Cum vor fi blocate maşinile înalte să intre în „labirint”

pasajul unirii Pasajul Unirii, blindat! Cum vor fi blocate maşinile înalte să intre în "labirint"

Autorităţile locale susţin că au găsit soluţia prin care blocheze accesul maşinilor înalte să intre în Pasajul Unirii: vor fi panouri led, semafoare inteligente şi porţi de presemnalizare cu senzori de măsurare a înălţimii.

Specialiști ai Universității Tehnice de Construcții București și ai Brigăzii de Poliție Rutieră, „cu zeci de ani de experiență în domeniul semnalizării și avertizării rutiere, au întocmit noul plan de măsuri suplimentare de semnalizare a înălțimii maxime admise de 3,5 metri”.

Sistemele, la intrarea pe bulevardul Dimitrie Cantemir

Sistemele ce vor fi implementate la intrarea în Pasajul Unirii de pe bulevardul Dimitrie Cantemir:

  • Prima poartă de presemnalizare va fi montată chiar în apropierea intersecției cu bulevardul Mărășești, adică la aproximativ 160 de metri în fața porții de gabarit. Această construcție va fi reprezentată de un cadru metalic de forma literei L întoarsă, va purta semne de limitare a înălțimii maxime admise, precum și lanțuri atârnate până la 3,5 metri deasupra carosabilului, cu rol de avertizare sonoră de depășire a gabaritului.
  • A doua poartă de semnalizare va fi montată la aproximativ 130 de metri înaintea porții de gabarit. Poarta va purta, pe lângă semnele de limitare a înălțimii, panouri electrice de informare, pe care va fi afișat numărul de înmatriculare al vehiculului cu înălțimea mai mare de 3,5 metri, precum și traseul de urmat pentru a ieși de pe benzile de intrare în pasaj.
  • După primele două porți mai sus-menționate, va fi montată încă una, cu același rol de atenționare în privința limitării de înălțime, dotată cu lanțuri, camere video și senzori, care vor transmite informații referitoare la depășirea înălțimii maxime admise către noua poartă de gabarit, montată înainte de intrarea în tunelul rutier.
author avatar
Andrei Ștefan