AcasăSOCIALPasajul Domnești a fost deschis circulației - VIDEO

Pasajul Domnești a fost deschis circulației – VIDEO

(foto: captură video)

Traficul rutier pe pasajul suprateran de la Domnești a fost deschis vineri la prânz. Astfel că deja primele mașini au circulat pe acest pasaj îndelung așteptat de către șoferii care au drum în zonă.

„Este un moment așteptat de ani de zile atât de cei care locuiesc în zonă, cât și de cei care tranzitează Centura Capitalei”, a punctat ministrul Transporturilor, într-un scurt mesaj postat pe Facebook, după ce a dat de veste că a fost deschisă circulația pe Pasajul Domnești.

(foto: captură video)

Mesajul lui Sorin Grindeanu – vicepremier și ministru al Transporturilor în Guvernul Ciucă – e însoțit și de imagini ce surprind autovehicule circulând deja pe acest pasaj dat în trafic la orele prânzului. „Prin deschiderea circulației pe acest pasaj este eliminat un punct de blocaj care, mulți ani, a provocat disconfortul celor din trafic din cauza intersectării la nivel a Centurii București.

După deschiderea circulației inclusiv pe pasajele Berceni și Oltenița, ambuteiajele din traficul rutier în zona de sud a Bucureștiului vor fi eliminate”, susține Grindeanu.

Ce lungime are pasajul

(foto: captură video)

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Pasajul suprateran Domnești „are o lungime de 0.536 km și lucrările au fost finanțate prin POIM, Fonduri Externe Nerambursabile 2014-2020, cu valorea de 91.552.381,90 lei fără TVA”.

Ce a mai anunțat CNAIR despre acest proiect de infrastructură? „Menționăm că pasajul Domnești, împreună cu alte obiective de infrastructură, a fost gândit și implementat de CNAIR la sfârșitul anului 2017 pentru fluidizarea traficului la nivelul municipiului București”, se precizează într-un comunicat postat vineri, 11 noiembrie, pe site-ul CNAIR.

Pasajul suprateran de la Domnești, configurat sub formă de sens giratoriu suspendat, se află la intersecția dintre Strada Prelungirea Ghencea – DJ602 și Centura București.

292 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger