AcasăSOCIALPasajul de la Mogoșoaia, deschis circulației, joi, 30 septembrie, mai devreme de...

Pasajul de la Mogoșoaia, deschis circulației, joi, 30 septembrie, mai devreme de termenul final – VIDEO

Pasajul de la Mogoşoaia de pe centura Capitalei va fi deschis circulaţiei joi, 30 septembrie. Lucrările la pod se termină cu şase luni mai devreme faţă de termenul din contract.

Nu va fi o recepţie finală, ci o punere în circulaţie, transmite constructorul, pentru că lucrările de finisaje vor continua sub trafic. Proiectul de pe centura Bucureștiului a costat 33 de milioane de lei.

Iniţial, termenul de finalizare al pasajului clasic de la Mogoşoaia era primăvara anului viitor, însă fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a cerut constructorului Strabag din Austria să încheie lucrarea la 1 octombrie.

Investiția a costat 33 mil. lei

Secretarul de stat în ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu anunţa zilele trecute că antreprenorul va respecta termenul asumat de 1 octombrie.

Ultima raportare a CNAIR referitoare la pasaj arată un stadiu fizic de doar 65%. Lucrările pentru construirea pasajului de la Mogoşoaia cu o lungime totală de 800 de metri au început în aprilie 2020. Costul investiţiei este de 33 de milioane lei.

Pasajul Mogoșoaia este singurul pod din cele cinci aflate în lucru care va fi inaugurat, scrie Economedia.

Pasajele de la Domneşti, Berceni şi Popeşti – Leordeni (Olteniţa) care se construiesc ca sensuri giratorii suspendate vor fi deschise în 2022, în timp ce pentru podul de la Cernica, parte din contractul de modernizare DN 2 – A2, lucrările sunt la aproximativ 10% după mai bine de un an şi jumătate de la deschiderea şantierului.

author avatar
Andreea Vlad
486 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri