AcasăSOCIALPasagerii de pe Otopeni au făcut REVOLUŢIE. Ciucă se RĂZBOIEŞTE cu ministrul...

Pasagerii de pe Otopeni au făcut REVOLUŢIE. Ciucă se RĂZBOIEŞTE cu ministrul Mediului. Poprirea, ridicată

aeroport

Este revoltă şi haos pe aeroportul Otopeni după ce Blue Air a sistat toate zborurile de plecare din România. Planurile a peste 4000 de oameni au fost date peste cap.

Oamenii sunt revoltați şi cer soluţii pentru a nu pierde banii plătiți deja pe vacanțe, cazare sau deplasări în interes de serviciu.

Piloţii, trimişi acasă

Personalul aeronavelor, respectiv piloții și însoțitorii de zbor ai companiei, a fost trimis acasă, pentru că nu vor avea zbor de pe aeroporturile din România până în 12 septembrie.

Toate zborurile planificate din afară României către orice aeroport din România, marți, vor fi operate conform orarului publicat.

Ciucă: „Nu putem lăsa românii să aştepte în aeroporturi”

Premierul a spus că va vorbi cu ministrul Mediului pentru deblocarea conturilor companiei aeriene, pentru că „nu putem lăsa românii să aștepte în aeroporturi”.

Ciucă a afirmat că a discutat cu ministrul Mediului, Tanczos Barna, după ce Blue Air a anunţat suspendarea zborurilor.

„Am vorbit cu ministrul Barna, pentru că poprirea a fost făcută de către AFM şi urmează să aibă o discuţie cu cei care au luat această decizie şi să deblocheze situaţia pentru că nu putem lăsa românii să aştepte în aeroporturile din care urmau să vină către ţară”, a zis Ciucă.

Tanczos Barna: „Cer companiei să reia imediat zborurile”

Această blocare a conturilor Blue Air nu justifică în nicun fel suspendrea imediată a zborurilor. Ministerul Mediului nu a dat acest drept, de suspendare a curselor aeriene”, a spus ministrul Mediului într-un mesaj video postat pe Facebook.

El a cerut Blue Air să se adrese Administrației Fondului de Mediu (AFM) pentru a rezolva această situație pe cale legală, solicitând, de asemenea, „să reia imediat zborurile”.

„Are obligaţia de a plăti această datorie la bugetul AFM, datorită faptului că nu a achiziţionat şi nu a restituit certificatele de gaze cu efect de seră, obligaţie a companiei, obligaţie respectată de celelalte companii aeriene”, a mai zis Barna.

Blue Air dă vina şi pe ANPC

Președintele ANPC Horia Constantinescu a făcut o serie de declarații imediat după ce Blue Air l-a acuzat că afirmațiile lui din urmă cu o lună au adus neîncredere în companie.

„Reprezentanții Blue Air nu fac decât să dea vina pe noi, ANPC. Din câte am înțeles, conturile le-au fost blocate de cei de la Ministerului Mediului. Blue Air a ieșit cu tot felul de petarde în presă, cum că le-am fi cerut șpagă de 10-20%, că altcineva le-ar fi cerut ceasul de la mână. Nu știu în ce cartier stau cei care au făcut astfel de acuzații”, a declarat Horia Constantinescu la Digi24.

Întrebat dacă este adevărat că a propus reprezentanților Blue Air să convertească datoria în acțiuni, Horia Constantinescu a spus că acest lucru s-a aflat în analiză.

author avatar
Andrei Ștefan