AcasăSOCIALPârtiile din România, părăsite de turişti. Unde se mai schiază, totuşi, şi...

Pârtiile din România, părăsite de turişti. Unde se mai schiază, totuşi, şi cât costă abonamentul

Temperaturile ridicate din ultimele zile au alungat turiştii de pe pârtiile din România. Chiar şi pe cele care erau totuşi deschise, oamenii au schiat printre petice de noroi şi pete de soare.

Pârtiile de la Cavnic sunt printre puţinele deschise în nordul ţării, aşa că turiştii au venit de la sute de kilometri distanţă ca să găsească zăpadă.

Abonament pentru o zi: 150 lei

Zăpada are peste 60 de centimetri pe pârtiile din Cavnic, staţiune unde pachetele turistice pentru un cuplu costă de la 900 de lei pe noapte în sus. Iar abonamentul pentru o zi de schi este 150 de lei de persoană.

Preţul abonamentul pentru o zi pleacă de la 150 de lei.

Vremea de iarnă îşi face apariţia de marţi încolo, spun meterologii. Temperaturile vor scădea în toată ţara, iar la munte va ninge.

Părinţii, la schi în vacanţa elevilor

Elevii se pregătesc de vacanța de schi, dar prea vor avea parte de distrație în zăpadă. Vacanța mobilă din luna februarie 2024 a fost fixată astfel:

– în perioada 12 – 18 februarie 2024 (2 judete): Satu Mare și Bistrița-Năsăud.

– în perioada 19 – 25 februarie 2024 (26 judete): Bihor, Sălaj, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Argeș, Olt, Dâmbovița, Teleorman, Ilfov, Municipiul București, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila, Vrancea, Galați, Covasna, Harghita, Neamț, Vaslui, Iași, Botoșani.

– în perioada 26 februarie – 3 martie (14 judete): Alba, Arad, Timiș, Maramureș, Suceava, Mureș, Sibiu, Brașov, Bacău, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Tulcea, Constanța.

Salvamontiştii din Prahova au anunţat duminică seară că au avut nouă intervenţii în acest final de săptămână, una dintre ele pentru recuperarea a două persoane. Neechipate corespunzător, acestea s-au aventurat pe un traseu dificil, închis pe timp de iarnă.

author avatar
Andrei Ștefan
808 afisari

2 COMENTARII

  1. „staţiune unde pachetele turistice pentru un cuplu costă de la 900 de lei pe noapte în sus. ”
    Da de unde ia cuplul ala 900 de lei MINIM ca sa plateasca o camera de hotel o noapte? Ii fura ? Ca numai daca-i furi arunci 900 de lei pe o camera infecta cu mobilier de 25 de ani si fitze cat cuprinde. Cred ca si la Nisa e camera de hotel mai ieftina. Se mai mira hotelierii ca le fug turistii. Pai le fug ca nu sunt chiar prosti, isi dau seama pana la urma ca sunt furati pe fatza.
    900 de lei ca sa dormi o noapte intr-un pat si dimineata sa faci un dus. Ieftin boss, eftin.

  2. Pe vremea lui Ceau era o camera cu doua paturi la un hotel 3 stele 36 de lei. Prin 1988 au scumpit la 42 de lei. Cum se putea atunci si acum nu ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri