AcasăSOCIALParlamentul se aliniază. Algele vor deveni mâncarea de bază a românilor

Parlamentul se aliniază. Algele vor deveni mâncarea de bază a românilor

Românii și europenii, transformați, cu forța, în vegetarieni

Algele, ieftine, ușor de cultivat și ecologice, vor deveni mâncarea de bază a românilor, dar și a europenilor. Directiva a fost dată de UE, iar Camera Deputaților a aprobat-o fără comentarii. În fapt, alimentul va fi, probabil, singurul accesibil, având în vedere costurile exagerate ale carburanților și, mai ales, politica ecologică în agricultură impusă de Comisia Europeană, care vizează eliminarea totală a pesticidelor și a îngrășămintelor.

Într-un ritm amețitor, conducerea UE împinge populația europeană spre foamete. Pentru că orice produs din carne este poluant, singura sursă de hrană va fi cea vegetariană, iar mai-marii Uniunii Europene au și găsit hrana viitorului apropiat. Este vorba despre alge, ca sursă de hrană neconvențională pentru Europa, care vor fi produse prin cooperare cu parteneri internaționali cu experiență. Comunicarea Comisiei Parlamentului European și a Consiliului European privind garantarea securității alimentare și consolidarea rezilienței sistemelor alimentare, care recomandă, printre altele, hrănirea cu alge a populației europene, a fost asumată, fără comentarii, de Camera Deputaților. În aceeași comunicare se recomandă sprijinirea diversificării culturilor agricole, pentru a se asigura cetățenilor un aport echilibrat de fibre, vitamine și minerale, precum și garantarea pe termen lung a unei alimentații sănătoase, la costuri accesibile, făcându-se referire tot la produse vegetale. Totodată, s-a convenit și asupra susținerii programului de sprijin de urgență al Uniunii Europene în favoarea Ucrainei, pentru a contribui la atenuarea suferințelor populației ucrainene cauzate de invazia rusă, prin asigurarea accesului la bunuri și servicii de bază.

Vine foametea

Parlamentul European a cerut și intensificarea eforturilor pentru accelerarea trecerii pe scară largă la producția ecologică de hrană, care nu utilizează îngrășăminte chimice și contribuie la bunăstarea animalelor. Așa cum au semnalat și fermierii, fără îngrășăminte și pesticide, producția agricolă va scădea la 30%, fapt care va aduce Uniunea Europeană la nivelul Africii. Ieri, Comisia Europeană a propus reducerea cu 50 % a utilizării pesticidelor chimice și a riscului aferent acestora până în 2030. ”Noile norme privind pesticidele chimice vor reduce amprenta de mediu a sistemului alimentar al UE, vor proteja sănătatea și bunăstarea cetățenilor și a lucrătorilor agricoli și vor contribui la atenuarea pierderilor economice pe care le înregistrăm deja din cauza deteriorării sănătății solului și a pierderii polenizatorilor cauzată de pesticide”, arată Comisia Europeană.

Fără pesticide în zonele sensibile

Organismele europene au anunțat că pesticidele vor fi interzise în toate zonele sensibile. Astfel, nu va mai fi permisă utilizarea pesticidelor în locuri precum zonele verzi urbane, inclusiv parcuri sau grădini publice, terenuri de joacă, școli, zone recreative sau sportive, trasee publice și zone protejate în conformitate cu Natura 2000, precum și orice zonă sensibilă din punct de vedere ecologic care trebuie conservată pentru polenizatorii amenințați. ”Aceste noi norme vor contribui la înlăturarea pesticidelor chimice din imediata noastră apropiere în viața de zi cu zi. De asemenea, Comisia va propune în curând, pentru prima dată, o măsură care să dea curs angajamentului de a ține seama de considerentele de mediu de la nivel mondial atunci când va decide cu privire la limitele maxime de reziduuri din produsele alimentare. Cu timpul, alimentele importate care conțin reziduuri cuantificabile de substanțe interzise nu ar mai trebui comercializate în UE. Astfel se va putea crea un cerc virtuos, iar țările terțe vor fi încurajate să limiteze sau să interzică, de asemenea, utilizarea acestor pesticide, deja interzise în UE”, potrivit comunicatului Comisiei Europene.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.165 afisari

45 COMENTARII

  1. Cel mai mare ong Soros din Romania este parlamentul si guvernul . sa nu se supere ca mai sint , sri , sie , csm etc . sa va spuna Helwig , ca stie mai multe . in fond nu ma poate acuza nimeni ca spun lucruri rele despre cineva atata timp cat ong Soros sint sprijinite din toate partile .

    • Sa vedeti capuse cat frunza si iarba.

      Dar de vanat pasarile mici criminalii au voie sa vaneze.

      Pana cand nu ne ridicam ei vor face tot ce vor cu noi.

      • Nu trebuie sa ”ne ridicam” !
        Trebuie sa li se intimple lucruri despre care sa nu stie cum i-a lovit.
        Asta li se va intimpla in toata Europa, MAI ALES IN TARILE ”DEZVOLTATE” DIN VESTUL CONTINENTULUI !
        Vor minca, oare, italianul, NEAMTUL, francezul etc. zeegras-ul nefututei de van der leyen ???
        Va fi o lupta de partizani pe tot continentul, de praful se va alege de bolsevismul asta criminal !
        Putintica rabdare !!!
        PS. Ce popor dein Vest va distruge fermele de vite si oi, pe care se bazeaza masiv economia occidentala ?
        Numai romanii ar accepta asta, ca sint ACEFALI, CASTRATI SI LOBOTOMIZATI(scuzati pleonasmul) !!!

    • Algele vor fi folosite in prealabil ca hartie igienica de catre Politicieni , numai dupa aia vor fi distribuite sa le mancati , multi nutrimenti pentru poporul de prosti

      Slava ssasul si guvernul lui

  2. ZIARE.COM SITE-UL SPECIAL LINGAILOR IN COOR A CLASEI POLITICE SI A SASULUI IMPOSTOR , PARVENITUL SI TRANTORUL NR 1 A ROMANIEI

    ROMANII VOR DEVENI IERBIVORI

    ROMANII AU AJUNS BATAIA DE JOC A ACESTOR DOBITOCI DOCTORI PLAGIATORI , FALSIFICATORILOR IN ACTE CIVILE SI A STERPULUI CELEBRULUI SSAS , BATJOCORA MODEL CEAUSIST , jos dictatura si cenzura IMPUSA DE UN PLAGIATOR SI UN FALSIFICATOR
    COJOCAREASA SI FALSIFICATORUL SASE CASE VANZATOR DE COPII SUNT SPUMA ROMANIEI
    SASUL IMPOSTOR SI STOARFA STERPII CE AU FACUT TARA DE RAS

    ZIARE.COM SITE-UL JEGURILOR PROPAGANDISTE LING IN COOR PUTERNIC CLASA POLITICA SI CONDUCATORUL SSUPREM SSAS

    ZIARE.COM RUSINEA SI DEZONOAREA PRESEI ROMANESTI . ANALFABETII FUNCTIONALI CE LAUDA ZILNIC CU ODE SI OSANALE MARELE CONDUCATOR SSASS

  3. Mancati alge?
    Cand ministrul agriculturii incearca sa faca ceva pentru fermierii.ROMANI, hop si dosaru’ penal !
    Pana se cerceteaza, se judeca vor trece vreo 10 ani.Si daca este achitat?
    Cine raspunde?
    La cate rateuri a dat DNA…

  4. Țară a ajuns pe mina unor idioți.Ii plătim cu salarii astronomice pentru că să ne distrugă

  5. Mă pish pe algele lor. Alge să mănânce deputații poponari și mamele lor. Ați gustat vreodată alge în restaurante kinezești sau koreene? Îți vine să-ți vomiți mațele și ficații numai dacă le guști. Sunt scârboase cu draci. Am să mănânc ceea ce am mâncat și până acum iar dacă mi se interzice hrana cea de toate zilele, va trebui să mor.

    • Oricum, scroafele grase de la Guvern sunt gata pregatite – nu vor avea unde s-o stearga pentru ca dezastrul va fi pe intreg Pamantul..

      • Mă pish și pe legea instigării. Mâncă tu alge, gândaci, ploșnițe, lăcuste și greieri, mai și vaccinează-te ca să fii un cetățean ieoropean perfect și pe urmă vorbim de legea instigării, care o fi aia. Îndiferent care e, e preferabilă moartea decât o viață de oaie modificată genetic să mînânce rahat și să producă venin în loc de lapte. Adevărul înainte de orice.

      • Am o întrebare: ce înseamnă să mori încărcat de glorie în Unionea Ieoropeană azi, după mintea ta? Să fii mercenar vaxxinat în Ukraina ca să nu știe nimeni că ai murit din cauza vaxxinului și cu burta plină de ploșnițe?

      • Tot ce vine de la Dumnezeu este batjocorit și călcat în picioare de demnitarii sataniști. Algele astea otrăvite vor fi obligatorii doar pentru creștini și atei sau și pentru cei de religie iudaică ori musulmană? Întreb așa, pentru un prieten.

        • @Wolf Edmond
          stati usor nu va enervati,nu va suparati,am facut o socoteala si da Urat de tot,doar Profesorul Petrisor Peiu poate Confirma sau Infirma suma.
          Am calculat datoria REALA a Romaniei si e undeva la 200 Miliarde Euro ADICA 200.000.000.000 Euro sau 1.000 Miliarde lei adica 1.000.000.000.000 lei
          Am scris asa ca sa cititi BINE…..
          Adica
          1datoria publica interna si externa undeva la 135-140 miliarde euro si asta oficial,e posibil sa fie mai mult
          2.deficitul comercial…urias…miliarde…poate 20 miliarde euro…
          3.deficitul bugetar undeva la 7% din pib/gdp adica MUUULT….vreo 15 miliarde Euro
          4.deficitul de cont curent…vreo 10 miliarde euro,,,,,
          5.ieri am aflat ca mai sunt datori din noiembrie 2021 2 miliarde euro la furnizorii de energie…v-am zis ca Romania e in faliment din noiembrie 2021…
          6.aveti si programul prima casa garantat de stat….o galagie de bani….probabil tot de ordinul miliardelor euro gaura,,,,,,
          7.fonduri de pensii private cu plasamente spre 70% in titluri de stat adica in nimic….aici sunt vreo 15 miliarde euro
          8.datoriile companiilor unde statul e actionar si alea sunt pe pierdere de cand….m-am plictisit Eu de cand…..
          pai cam atat…doar Profesorul Petrisor Peiu poate calcula daca am gresit sau nu….zic ca e bine…asa cu aproximare de cateva procente….asta inseamna ca Romania are o datorie REALA….de 100% din pib/gdp
          cat despre astia cum le ziceti….reptilieni satanisti…de fapt o adunatura de prosti pierduti in timp de gradati tablagii betzivi apv-isti….decat alge…mai bine iarba…..asa pasc oitzele….dar apar probleme cu gaze…efect de sera….poluare….ce porcarii pot sa scoata din ei…..
          Da nu va faceti griji….ati uitat 1989….frumusetea e ca ei adica junta militara sunt la putere si se vor macelari intre ei…..nu stiu ce grupare va iesi invingatoare ca am identificat vreo 4 mapn-dgia-pnl versus sri-psd versus aur-mai-dipi versus sie…pe Bune…..pai sa-si ascuta cutzitele sa-si lustruiasca plumbii ca nu mai e carne potol material lovele de hranit toate hienele…asta e „frumusetea”….oamenii cinstiti nu trebuie sa faca nimic…..pana in septembrie se produc „minunile”…..

    • @Wolf Edmond
      hai sa va mai povestesc o ticalosie foarte legala….cum puteti face misto de ei…..RECENSAMANTUL…..
      citez un CLASIC…..GABRIEL BIRIȘ, DECLARAȚII TRANȘANTE: “GOLANII MARI CARE FAC LEGILE PUN CAPCANE GOLANILOR MICI CARE LE ÎNCALCĂ”
      ASADAR…..nu vreti sa va RECENZATI…..pai e o portita…..se mai sare gardul…se mai muta gardul…..ASADAR….ce scrie in lege…..
      persoanele care pana la data de 21 Decembrie 2021 au locuit….PA PA PA…
      Pai declarati Dumneavoastra pe Proprie Raspundere ca tocmai v-ati schimbat Domiciliul in ultimele 7 luni…nici parintii bunicii copii sau partenerii nu va pot contrazice…si GATA….nu mai sunteti RECENZAT….
      Am aflat ce ii intereseaza….asta cu cati cetateni sunt in Romania stiau…
      1.In intereseaza transhumanta interna a oitzelor…adica a omuletzilor…
      2.ii intereseaza….porcarii cu energie verde…panourii solare…termopane….cat despre Mine….NICI NU EXIST….NICI N-AM EXISTAT….N-AM FOST RECENZAT….FOARTE LEGAL…OFICIAL….VERIFICABIL….SI ADEVARAT…

  6. Primul pas sa ne faca nevertebrate nemernicii de la ue !!! Sa inceapa primii ei cs ecperiment.

  7. Da poporul mănâncă alge si parlamentarii/conducatorii mănâncă fripturi, grătare, schnitzele… :)))
    „Regula de Aur” este: „Cine are aur, face regula”

  8. 1. EPEDIA.RO , 6 NOIEMBRIE 2016 : ” ALGELE , VIITOAREA HRANA A OMENIRII ” . In marile orase ale lumii sunt deschise ALGOBARURI , LITNU LUAU ( supa de wakame ) era servita si rezervata odinioara aristocratiei Valoarea nutritiva a algelor este fantastica , contine intregul complex vitaminic . MAREA NEAGRA ASCUNDE CEL MAI IMPORTANT STOC DE ALGE ROSII – 2 milioane de tone din specia PHYLLOPHORA . 2. STIINTA SI TEHNICA .COM , 9 APRILIE 2016 : ” IN ADANCURILE MARII NEGRE ” . Pe selful ucrainean al Marii Negre a fost declarata REZERVATIA NATURALA ” CAMPUL LUI ZERNOV ” . Nu emiteti concluzii pripite si nu va panicati . Mai intai cititi , documentati-va si va dumiriti cum stau lucrurile , nimeni nu-ti fura legumele din gradina , orataniile si porcul din cotet .

      • Asa este , la ora 23:02:59 am razuit galeata cu ultimul polonic ….papa-bun …..mmmmmmm ………un deliciu ……..mmmmmmmm…….ce savoare ……. mmmmmm……am dat si de niste alge . Nu cumva sunt macaroane ? Par niste limbrici ……hihihihihi

  9. Va aduceti aminte de filmul ” Soylent Green „(Produsul verde )? S-a prevazut asta de mult.

    • Soylent Green -( Hrana Verde ) – film 1973 . Regia Richard Fleischer . Cu Charlton Heston , Leigh Taylor -Young si Edward G. Robinson . Film bazat pe romanul stiintifico-fantastic ” MAKE ROOM ! FACETI LOC ! de Harry Harrison . Slava Domnului , oceanele inca nu au murit , Soylent Green e din belsug , si in nici un caz din ramasitele mortilor !

  10. Domnu` jenerla de karton Ciukalau, adica domnu` niku ciukanezu, permiteti sa raportam: Cica sunteti prea gras, asa zic unii mai carcotasi pe aici !! Decii, si prin urmare, trebuie sa treceti de urgenta la dieta cu alge si creieri, asa recomanda toti apostolii covidieni de arahat si gheorghitza muitza !! Insa daca nu va palce glumele lor, merrgem noi si le dam una, sau chiar mai multe peste bot, sa le vina odata mintea la cap si la idiotii aia 2 inutili, ca prea se fac tot timpul de kakat !! Asta e, domnu` ciukanezu, scapa numai cine poate, iar ultimul fura si lumina !! Ha ha ha 🙂

  11. UE spune de mult ca vacile si oile produc gaze prin flatuatie si se influenteaza negativ clima, deci sa reducem numarul de animale, daca se poate la zero.
    Daca o sa consumam alge, o alta dorinta a UE, atunci o sa producem noi gaze si o sa doreasca sa ne reduca pe noi.

  12. Dar ce este UE? Lumea s-ar cutremura daca ar sti ca este un bordel satanist combinatie intre rudele lui Hitler si curvele sistemului. Adica fenomenul bordelul din Plescoi la scara mult mai mare europeana
    Toti sunt rude intre ei sau amanti amante etcetera MEGABORDEL marca HITLER-SOROS care jefuieste toate tarile duce trilioane de euro si dolari in China si finanteaza arme pentru comunistii komintern.Totul e la vedere,iar chestia cu algele este tot un fetis de pe vremea lui Hitler cand dictatorul devenise „vegan” adica perioada cand si-a violat nepoata pe Gelli Rauball

  13. Mergeți în rusia ,o sa mancati pe săturate halci de porci ca să ingrasati porcii din voi ! Măsura vrea să igienizeze putin mâncarea, nu e nimic grav în asta ,d ar creierele cu untura prea multa sunt și patrioate si guralive ca in mahala !

    • Cum ba sa privești foametea premeditata ca o igienizare ? Visele unor psihopați mizantropi (coșmaruri pentru noi) se aproape de realizare și reactia noastre e sa ne salvam orgoliile cu pretexte tot mai ridicole ? Ajungem curând la delir, mai bine e asa decât sa recunoaștem ca suntem fraieri, nu ?

  14. Ce nevoie am de alge cand am stevie la discretie ? Ce , stevia nu e buna ? Contine vitamina C , vitamina E , vitamina K , potasiu , magneziu , calciu , zinc si are efect purgativ garantat . Noaptea , cand scap din paranghelie , elimin fardul si imi fac demachiarea , apoi imi pun comprese de stevie zdrobita pe buboie , sunt extrem de eficiente , colecteaza puroiul …

  15. Hai sa ne pupe-n cur !!!
    Dar cu atentie, ca ne deranjazaa hemoroizii si asta enerveaza crunt !!!

  16. Problema asta la noi,romanii ,are anumite nuante.Eu sugerez ca pe cei de la tara,mai ales,trebuie sa ii sfatuim sa asculte mai putine manele cu difuzoarele la maxim la fel ca pe doamnele privitoare de telenovele de la Mexic pana la Coreea ,sa mai puna mana si pe harlet sau sapa fiindca in gradinile dumnealor din spatele casei balariile sunt de doi metri.Din pacate nici noi,comentatorii ,nici presa cu atat mai putin politicienii nu cunoastem Romania reala,de jos.Romanii nu mai sunt cei de acum 30,50 sau 80 de ani multi,nu toti din fericire, au devenit lenesi de-a dreptul.Poate ca algele ii vor pune la treaba.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger