AcasăSOCIALPărinţii şi elevii află, luni, de la ministrul Educației vestea inevitabilă

Părinţii şi elevii află, luni, de la ministrul Educației vestea inevitabilă

cursuri onlinePărinţii şi elevii află de la ministrul Educației vestea inevitabilă

Municipiul Bucureşti şi judeţele Vâlcea şi Alba prezintă cea mai mare incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, calculată în ultimele 14 zile, la mia de locuitori – 3,02 – Bucureştiul, Vâlcea – 2,97, Alba – 2,86, potrivit raportării transmise duminică de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt probleme imense în București din cauza pandemiei de coronavirus. Ultimele cifre venite de la Grupul de Comunicare Strategică sunt de-a dreptul șocante. Bucureștiul a trecut de indicele 3, iar Vâlcea este la un pas

S-a înregistrat un număr foarte ridicat de cazuri în București. Sunt 770 de cazuri noi, descoperite în ultimele 24 de ore, cu un total de 26703. Acest lucru însemna că se intră în scenariul roșu și că bucureștenii vor avea mai multe restricții. Școlile se vor închide, iar masca devine obligatorie peste tot, în locurile publice, închise sau deschise.

De marţi, se închid şcolile?

Monica Anisie, ministrul Educației, a spus că școlile din București vor fi închise „cel mai probabil” marți, prin decizie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, după ce Capitala a depășit pragul de trei cazuri la mia locuitori. Orele se vor desfășura exclusiv online, a mai precizat ministrul.

Monica Anisie anticipează că soluția Comitetului va fi de închidere a școlilor din București și trecerea la învățământ exclusiv online. „Cel mai probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față, dar vor continua în sistem online”, a mai spus Anisie.

Anisie spune că elevii au tablete

Tabletele au fost livrate la nivelul municipiului București. Ministerul le-a livrat pe 25 septembrie, la momentul actual inspectorii au distribuit tabletele”, a afirmat Monica Anisie, precizând că în Capitală au livrate la cerere 8.057 de tablete prin intermediul Ministerului Educației.

„Am mai trecut prin astfel de situație (în primăvară, pe perioada stării de urgență – n.r.). Guvernul a dat ordonanță de urgență pentru ca părinții să poată rămâne acasă să-i supravegheze pe copii, dacă se trece în scenariul roșu„, a afirmat ministrul Educației.

author avatar
Andrei Ștefan