AcasăSOCIALPărinții, puși să semneze o declarație pe propria răspundere în caz de...

Părinții, puși să semneze o declarație pe propria răspundere în caz de cutremur. Primarul din Târgu Jiu cere demisia directoarei grădiniței

Un caz controversat ajuns în atenția opiniei publice a generat o reacție la nivel oficial, la Târgu Jiu. E vorba despre situația apărută la o grădiniță din oraș, acolo unde părinții copiilor ar fi fost puși să semneze declarații pe propria răspundere în caz de cutremur.

Primarul din Târgiu Jiu, Marcel Romanescu, o vrea plecată din funcție pe directoarea grădiniței. Considerând întreaga situație drept de „neacceptat”. „Cer demisia directorului Grădiniței cu Program Prelungit „Constantin Brâncuși”, Camelia Bălănescu! Situația creată în cadrul instituției, acolo unde părinții au fost puși să semneze o declarație pe propria răspundere în caz de cutremur, este de neacceptat!”, a transmis, marți seară, pe Facebook, primarul Romanescu.

sursa foto: Facebook/Marcel Romanescu

Edilul susține că acțiunea directoarei e nejustificată. „Și sunt motive serioase în acest sens. În primul rând, 3 dintre clădirile în care funcționează creșa și grădinițele administrate de directorul Camelia Bălănescu sunt noi, aici primăria investind sume considerabile. Este vorba despre cea mai moderna creșă din zona Olteniei (zona Debarcader), grădinița cu program normal din zona Lotrului și grădinița din zona Brândușei, iar clădirea din strada 11 Iunie a beneficiat, de asemenea, de investiții importante. De aceea, acțiunea doamnei respective este bizară și nejustificată, mai ales că dumneaei nu a semnalat vreo problemă în acest sens”, a mai transmis primarul Marcel Romanescu.

Primar: A ales să inducă panica în rândul părinților. Aceștia au avut dreptate să se revolte

Mai mult, edilul din Târgu Jiu acuză faptul că directoarea nu ar fi respectat recomandările Inspectoratului Școlar de a organiza, în această perioadă, un program special pentru copii, cum s-a întâmplat în cazul altor unități educaționale. „Directorul Camelia Bălănescu nu a respectat recomandările Inspectoratului Școlar de a organiza, în această perioadă, un program special pentru copii, așa cum s-a întâmplat în cazul altor unități de învățământ, și a ales să inducă panica în rândul părinților. Aceștia au avut dreptate să se revolte, având în vedere reacția iresponsabilă a conducătorului instituției de învățământ care, în mod evident, nu face față funcției pe care o deține. Iar reacția Inspectoratului Școlar a fost foarte blândă având în vedere gravitatea celor întâmplate. Un manager bine pregătit își arată valoarea în situații de criză și nu clachează în fața problemelor, oricât ar fi de dificile”, a mai ales să menționeze primarul Romanescu.

author avatar
Andrei Coman
235 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri