AcasăSOCIALPărinţii elevilor unei şcoli din Baia Mare sunt revoltaţi: „Se discriminează foarte...

Părinţii elevilor unei şcoli din Baia Mare sunt revoltaţi: „Se discriminează foarte tare”. Decizia neașteptată a conducerii

eleviPărinţii elevilor unei şcoli din Baia Mare sunt revoltaţi: „Se discriminează foarte tare”. Decizia neașteptată a conducerii

Elevii de la o școală din Baia Mare vor fi mutați la o altă unitate de învățământ, cu doar câteva săptămâni înainte de începerea anului școlar. Decizia a creat însă nemulțumiri în rândul părinților care acuză că selecția s-ar fi făcut în mod discriminatoriu și fără consultare.

Unul dintre motivele care au dus la luarea acestei decizii este lipsa învățătorilor, însă părinții spun că elevii vor fi alocați într-o zonă rău famată a orașului, potrivit stirileprotv.ro. Revoltați că au aflat acest lucru întâmplător, și fără să fie consultați, aceștia au depus plângeri la toate instituțiile abilitate.

Ba mai mult, ei sunt hotărâți să îi dea și în judecată, pentru a schimba decizia. Selecția, spun ei, s-ar fi făcut în mod discriminatoriu. „Problema este că se discriminează foarte tare. Au ales două clase doar ca să scape de copii”, a spus o unul dintre părinți.

Decizia s-ar fi luat unilateral

„Sunt 6 clase pregătitoare, această decizie legal ar fi trebuit luată până în 18 iunie la propunerea ISJ-ului și de către Consiliul Local și nu de către școală, pentru că eram în cele două etape de înscriere și părinții ar fi putut merge la o altă școală”, a comentat un alt părinte. „E o decizie care s-a luat unilateral. Am fost anunțați foarte târziu. Ia-ți copilul și du-te la altă școală”, a completat un tătic.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean din Maramureș spun că vor încerca în zilele următoare să găsească o soluție. „Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar a luat la cunoștiință depsre această situație și este în atenția ISJ-ului și se caută soluția cea mai bună pentru a veni în primul rând în sprijinul elevilor și al părinților”, transmit reprezentanții ISJ Maramureș.

author avatar
Andreea Vlad
322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger