AcasăSOCIALPărinți speriați, luați la rost de operatoarea de la Ambulanță: Răspunzi dumneata...

Părinți speriați, luați la rost de operatoarea de la Ambulanță: Răspunzi dumneata și nevasta dumitale. Nu mă înveți tu pe mine! – VIDEO

Părinți speriați, luați la rost de operatoarea de la Ambulanță: Răspunzi dumneata și nevasta dumitale. Nu mă înveți tu pe mine! - VIDEO (foto. facebook)

Doi părinți din județul Cluj, care au sunat la 112 îngrijorați de starea fetiței lor, s-au confruntat cu o situație greu de imaginat. Dialogul cu operatoarea de la capătul liniei nu a fost deloc cel la care se așteptau. Discuția a apărut în spațiul public, iar cazul este supus verificărilor, în cadrul unei comisii de anchetă.

Oamenii au anunțat că fetița plânge când urinează și că au observat, când i-au schimbat scutecul, urme de sânge. Tatălui i s-a sugerat că ar fi trebuit să sune medicul de familie. ”La ora asta nu am medic de familie”, i-a transmis tatăl femeii care a preluat apelul. ”Asta-i problema… că dacă observam mai repede, normal că mergeam la medicul de familie…”, spune și mama, din câte reiese din înregistrarea difuzată de Digi24.

Dispecer: Și acum Ambulanța ce poate să vă facă, doamnă?!

Mama copilului: Să o ducem la Urgență, (…) să facă o analiză de urină.

Dispecer: Asta nu este urgență!

Tatăl copilului: Deci nu e o urgență…

Dispecer: Păi da, sunați medicul de familie, poate vă dă telefonic un tratament pentru asta, domnu’.

Tatăl copilului: Dacă fata pățește ceva, dumneavoastră răspundeți!

Dispecer: Eu nu răspund de ea, răspunzi dumneata și nevasta dumitale, că sunt ai voștri copiii, nu-s ai mei, eu pe ai mei mi i-am crescut. Nu mă înveți tu pe mine la ce-s obligată să trimit!

Conform digi24.ro, dialogul greu de imaginat datează din noiembrie anul trecut, însă înregistrarea a devenit publică abia recent, după ce părinții au obișnuit înregistrarea de la STS.

Reacția directorului Ambulanței Cluj

În acest caz, directorul Ambulanței Cluj a făcut referire la ”o lipsă de comunicare” între operator și apelant, anunțând că se fac verificări. ”Ambulanța a ajuns în 10 minute, (copilul) a fost dus la spital, nu era o urgență majoră, dar aici e felul cum s-a vorbit. S-a constituit o comisie de cercetare și se poate lua orice măsură, inclusiv desfacerea contractului de muncă”, a precizat Horia Simu, la Digi24.

”Nu-i ceva plăcut și nici mie nu mi-ar plăcea să mi se vorbească așa”, a admis oficialul Ambulanței Cluj.