AcasăSOCIALParenting ultramodern: Un tată și-a adormit copiii cu... heroină!

Parenting ultramodern: Un tată și-a adormit copiii cu… heroină!

Doi copii de doar 1 an, respectiv 2 ani, din Marea Britanie, au fost injectați cu heroină de tatăl lor, care-și justifică gestul spunând că n-a vrut decât să-i ajute pe micuți să doarmă. Copiii au fost luați de autorități, după ce au fost testați pozitiv la opiacee.

Cei doi micuți locuiau în Lancashire, împreună cu părinții și frații lor mai mari, de 9 și de 16 ani. Aceștia au ajuns în grija statului, după ce poliția alertată le-a făcut testele care au relevat faptul că micuții consumaseră heroină. Ancheta poliției a scos la iveală faptul că atât cei doi copii, cât și frații lor mai mari, au fost neglijați ani de zile de părinți.

Problemele sunt vechi de 15 ani

Un raport publicat de Children’s Safeguarding Assurance Partnership subliniază modul în care familia era cunoscută de serviciile sociale, cu probleme care datează din 2006, potrivit bbc.com. 

De altfel, cei patru copiii ai familiei fuseseră incluși într-un plan de protecție a copilului încă din  octombrie 2018, urmare a abuzului domestic, dar și din cauza problemelor de sănătatea mintală a părinților și consumului de substanțe ilegale și alcool, se arată în raport.

Unul dintre copii a fost dus la creșă în stare confuză

În noiembrie 2019, se pare că tatăl le-a injectat heroină celor doi copii mai mici „pentru a-i adormi”.

Poliția a fost alertată de personalul de la creșa unuia dintre cei mici, după ce copilul s-a prezentat speriat și confuz și cu o vânătaie pe coapsă, cauzată de injectare.

author avatar
Alina Costache
69 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger