AcasăSOCIALParcagiii din Bucureşti o duc bine-mersi chiar şi după "revoluţia" parcărilor. Speriaţi,...

Parcagiii din Bucureşti o duc bine-mersi chiar şi după „revoluţia” parcărilor. Speriaţi, şoferii plătesc de două ori!

parcarePrețul uriaș plătit de o femeie pentru două ore de parcare în Cluj, după ce și-a lăsat copiii la înot. Accesul la bazin e mai ieftin!

Din data de 15 august, a început ”revoluția parcărilor” în București, iar șoferii riscă amenzi de 200 de lei şi blocarea autovehiculelor dacă folosesc parcările municipale fără să plătească.

Mai exact, este vorba despre un regulament aprobat de Consiliul General al Capitalei în anul 2019 şi care vizează locurile de parcare trasate cu albastru pe domeniul public. Tariful se achită doar pe durata zilei.

Parcagiii taxează şi ei şoferii

Parcagiii din Capitală şi-au văzut în continuare de treabă, în ciuda „revoluţiei” anunţate de Primăria Generală. Aşadar, șoferii au ajuns să plătească, practic de două ori, de teamă că și-ar putea găsi mașina zgâriată. Autoritățile le recomandă să nu se lase intimidați și să sune la 112.

Prețurile diferă în funcție de cât dorește să ofere fiecare șofer și de cât de în siguranță vrea să știe că îi este mașina.

„Deci pentru apelarea la mila cetățenilor în schimbul oferirii unui loc de parcare, acest cetățean a fost sancționat numai de către colegii mei de 536 de ori”, a povestit un agent, preluat de Digi24.

Pe masa parlamentarilor este o lege care i-ar putea trimite la închisoare de la 9 luni la 2 ani. Proiectul stă însă blocat de mai bine de 5 ani.

Capitala este împărțită în trei zone

În funcție de zonă, tarifele pentru cele 10.000 de locuri parcare din București vor fi cuprinse între 2,5 și 10 lei pe oră.

  • 10 lei pe ora în Zona 0
  • 5 lei în Zona 1
  • 2,5 lei în Zona 2

Plata poate fi făcută cash, prin SMS, card sau cu ajutorul câtorva aplicaţii şi permite utilizarea unui loc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

author avatar
Andrei Ștefan
447 afisari

3 COMENTARII

  1. 536 de ori? Cred ca trebuia sa renuntati dupa a treia sau a patra sanctionare. asa doar irositi hartia.

  2. Parcagii actioneaza si in parcarile cu linii albastre? Adica in alea la care trebuie sa platesti.

  3. Cine ii protejeaza pe acesti nenorociti,cui platesc ei ” cotizatia ” ? Avem in Bucuresti tot felul de ” organili ” care chiar n’avede,n’aude ? Averti timp sa-l credeti pe acest spagar care vine cu ” argumente ” de impotent profesional ? Auziti la el,536 de amenzi,asa si ce spune Legea ? Politia lui Bode,Despescu,si alti chestori si chestorese facute pe ” merite ” la 35 de ani.Cu curuuu cucuuu,cuuu nesuri si cafeleeee.Si la 45 de ani la pensie,dupa atata epuizare,.Alti pitiponci si pitipoance se inghesuie la rand.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger