AcasăSOCIALParada de 1 decembrie, ANULATĂ! Cum va fi marcată Ziua Națională a...

Parada de 1 decembrie, ANULATĂ! Cum va fi marcată Ziua Națională a României. Anunțul MApN

parada 1 decembrieParada de 1 decembrie, ANULATĂ! Cum va fi marcată Ziua Națională a României. Anunțul MApN

Parada cu ocazia Zilei Naționale a României a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus! Doar circa 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa marți, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la ceremonia oficială în format restrâns, în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti, a anunțat Ministerul Apărării.

Pe timpul ceremoniei se va ține un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc și a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar Președintele României, Klaus Iohannis, va depune o coroană de flori și va susține o alocuțiune. Evenimentul, care nu va fi deschis publicului, se va desfășura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Ceremonia va putea fi urmărită și online, accesând pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale https://www.facebook.com/mapn.ro/.

Anunțul președintelui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri despre ceremoniile de 1 Decembrie, care vor fi lipsite de fastul celorlalţi ani, din cauza pandemiei. Klaus Iohannis a declarat că în Bucureşti, va fi ţinută o ceremonie restrânsă, cu puţini invitaţi şi fără public.

„În acest an, vom onora curajul şi sacrificiile înaintaşilor noştri, făcând noi înşine sacrificiul de a renunţa la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiţionale. Însă, cu siguranţă, vom fi împreună în spirit ca o naţiune puternică mereu unită şi solidară, atunci când în joc este chiar salvarea ţării noastre.

Din acest motiv, am decis ca ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie una extrem de restrânsă, la care să fie invitaţi ambasadori străini, medici şi personal medical. Recomandarea experţilor este de a renunţa la orice fel de reuniuni şi întâlniri publice sau private, fiindcă ele accelerează răspândirea virusului. Sunt recomandări pe care vă îndemn să le respectăm şi pe 1 Decembrie.”, a transmis Klaus Iohannis.

author avatar
Andreea Vlad