AcasăSOCIALPanică la Sinaia. A luat foc spitalul! Pericol de explozie

Panică la Sinaia. A luat foc spitalul! Pericol de explozie

spital

S-a dat alarma, miercuri după amiază, la Spitalul Orășenesc din Sinaia! Peste 30 de pacienți și cadre medicale au fost evacuate după ce un incendiu a izbucnit la subsolul clădirii în care funcționa unitatea medicală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, incendiul a izbucnit la o anexă a Spitalului din Sinaia. La fața locului au fost trimise două echipaje de stingere a incendiilor și o ambulanță SMURD, transmite Mediafax.

Din primele informații, incendiul, a cărui cauză nu a fost stabilită încă, a izbucnit la subsolul unei clădiri în care functionează stația de oxigen și alte dispozitive, dar în care nu se afla pacienți. Exista oricând pericolul izbucnirii unei explozii.

La ora redactării acestei știri pompierii au reușit să stingă focul. În cauză a fost demarată o anchetă și urmează să se stabilească împrejurările exacte în care s-a produs incendiul.

8 pacienți, printre care un nou-născut, au fost evacuați

Din cauza degajării unei cantități mari de fum, pompierii au evacuat opt persoane, între care șase nedeplasabile, o lauză și un nou-născut. Pe lângă cele opt persoane evacuate de către echipajele ISU s-au autoevacuat alte 24 persoane, pacienți și cadre medicale.

Toți pacienții internați la Spitalul Orășenesc din Sinaia au trecut prin momente de panică. Potrivit primarului, doar patru dintre aceștia au rămas în unitatea medicală, restul fiind evacuați.

Printre cei aflați în continuare în spital se numără și o persoană care în momentul declanșării incendiului era chiar în blocul operator pentru o intervenție chirurgicală dificilă. Totodată, un pacient este la terapie intensivă, în vreme ce altul este anesteziat pentru efectuarea unei endoscopii.

author avatar
Andreea Vlad
596 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger