AcasăSOCIALPanică la înălțime! Plan Roșu la aeroport, ISU în alertă. E vorba...

Panică la înălțime! Plan Roșu la aeroport, ISU în alertă. E vorba despre o aeronavă care venea din Italia – VIDEO

Panică la înălțime! Plan Roșu la aeroport, ISU în alertă. E vorba despre o aeronavă care venea din Italia - VIDEO (foto: captură video)

Au fost emoții, luni, la bordul unei aeronave care a ajuns în țară din Italia, de la Bergamo, mai exact, și a aterizat la Iași. Salvatorii de la ISU local au fost în alertă și s-au deplasat cu un număr important de efective la aeroportul din Iași, fiind declanșat Planul Roșu de Intervenție.

Totul, după ce s-a anunțat o defecțiune la sistemul de navigaţie al aeronavei la bordul căreia se aflau peste 100 de pasageri. Din fericire, avionul a reușit să aterizeze cu bine. Însă până s-a aflat acest lucru, autoritățile au fost în alertă, iar pompierii au fost mobilizați la aeroportul din Iași. Peste 20 de autospeciale s-au îndreptat către aeroport, cu zeci de salvatori.

„Începând cu ora 13,13 s-a activat Planul roşu de intervenţie pentru că o aeronava Airbus 321, care a decolat de la Bergamo, cu 107 pasageri la bord, nu poate ateriza deoarece sistemul de navigaţie s-a stricat. Pentru asigurarea intervenţiei au fost deplasate la Aeroportul Internaţional Iaşi 22 de autospeciale de intervenţie cu 44 subofiţeri şi 6 ofiţeri”, au informat reprezentanţii ISU Iaşi.

Ce au anunțat oficialii aeroportului

În cele din urmă, avionul a aterizat în siguranță, astfel că, din fericire, nu a fost necesară intervenția salvatorilor. Din câte se poate vedea din imaginile surprinse la aeroport, pasagerii au debarcat din aeronavă.

“O situaţie de urgenţă a fost raportată astăzi pe zborul W63672 Bergamo-Iasi (Wizz Air), ora sosirii 13.25. Cu 20 de minute înainte de aterizare, pilotul aeronavei a anunţat o problemă tehnică la instrumentul de navigaţie şi au fost mobilizate mai multe echipe de pompieri. Din fericire, aeronava a aterizat la timp, în condiţii de siguranţă maximă, fără a fi nevoie de intervenţia acestora“, au precizat reprezentanţii aeroportului din Iași, citați de news.ro.

author avatar
Andrei Coman