AcasăSOCIALPanică la înălțime! Plan Roșu la aeroport, ISU în alertă. E vorba...

Panică la înălțime! Plan Roșu la aeroport, ISU în alertă. E vorba despre o aeronavă care venea din Italia – VIDEO

Panică la înălțime! Plan Roșu la aeroport, ISU în alertă. E vorba despre o aeronavă care venea din Italia - VIDEO (foto: captură video)

Au fost emoții, luni, la bordul unei aeronave care a ajuns în țară din Italia, de la Bergamo, mai exact, și a aterizat la Iași. Salvatorii de la ISU local au fost în alertă și s-au deplasat cu un număr important de efective la aeroportul din Iași, fiind declanșat Planul Roșu de Intervenție.

Totul, după ce s-a anunțat o defecțiune la sistemul de navigaţie al aeronavei la bordul căreia se aflau peste 100 de pasageri. Din fericire, avionul a reușit să aterizeze cu bine. Însă până s-a aflat acest lucru, autoritățile au fost în alertă, iar pompierii au fost mobilizați la aeroportul din Iași. Peste 20 de autospeciale s-au îndreptat către aeroport, cu zeci de salvatori.

„Începând cu ora 13,13 s-a activat Planul roşu de intervenţie pentru că o aeronava Airbus 321, care a decolat de la Bergamo, cu 107 pasageri la bord, nu poate ateriza deoarece sistemul de navigaţie s-a stricat. Pentru asigurarea intervenţiei au fost deplasate la Aeroportul Internaţional Iaşi 22 de autospeciale de intervenţie cu 44 subofiţeri şi 6 ofiţeri”, au informat reprezentanţii ISU Iaşi.

Ce au anunțat oficialii aeroportului

În cele din urmă, avionul a aterizat în siguranță, astfel că, din fericire, nu a fost necesară intervenția salvatorilor. Din câte se poate vedea din imaginile surprinse la aeroport, pasagerii au debarcat din aeronavă.

“O situaţie de urgenţă a fost raportată astăzi pe zborul W63672 Bergamo-Iasi (Wizz Air), ora sosirii 13.25. Cu 20 de minute înainte de aterizare, pilotul aeronavei a anunţat o problemă tehnică la instrumentul de navigaţie şi au fost mobilizate mai multe echipe de pompieri. Din fericire, aeronava a aterizat la timp, în condiţii de siguranţă maximă, fără a fi nevoie de intervenţia acestora“, au precizat reprezentanţii aeroportului din Iași, citați de news.ro.

author avatar
Andrei Coman
278 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger