AcasăSOCIALPanică la Guvern. Polițiștii au anunțat că blochează Capitala

Panică la Guvern. Polițiștii au anunțat că blochează Capitala

Polițiștii amenință cu blocarea Bucureștiului. Ciucă i-a chemat, de urgență, la discuții

La scurt timp după anunțul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual referitor la marele protest din Capitală, unde vor bloca circulația la orele de vârf, premierul Nicolae Ciucă a chemat conducerea sindicatului la discuții. Mai mult, chiar și ministrul de Interne și-a manifestat dorința de a se întâlni cu liderii polițiștilor, însă aceștia sunt deciși să meargă înainte cu protestele, până la aplicarea integrală a Legii 153/2017.

Marele miting al polițiștilor, anunțat pentru vineri, 24 martie, a reușit să producă panică în rândul guvernanților. Încercând să evite blocarea Capitalei la ore de vârf, premierul Nicolae Ciucă i-a chemat la Guvern pe liderii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) pentru discuții. Ce nu știe premierul este că aceștia nu se vor mulțumi cu firimituri și că sunt deciși să continue protestele până la aplicarea integrală a Legii 153/2017.

”În 24 martie, care pică vineri, blocăm Bucureștiul, pentru că ieșim după amiază, între 12 și 16, pe marile bulevarde. Mâine (n.r. marți), la ora 14, ne-a chemat premierul Nicolae Ciucă pentru discuții. Asta nu înseamnă că amânăm protestele. Vedem ce se va discuta, pentru că nu acceptăm doar promisiuni. Prim-ministrul ne-a mai chemat după protestele din decembrie 2021 și cele din august 2022. Este posibil să se miște din nou ceva, dar nu știm ce. Noi vrem să se aplice integral Legea 153/2017, ceea ce înseamnă să primim restanța pe salariul de bază, care ar înseamnă, în medie, 250 lei în plus, net, și sporurile, care ne interesează cel mai mult, pentru că ar însemna o majorare de circa 700 de lei. Deci, dacă s-ar aplica Legea salarizării, ar însemna cel puțin undeva la o mie de lei în plus la salariu. Noi nu ne vom opri din proteste până nu vedem concretizată pe hârtie majorarea de o mie de lei”, ne-a declarat Vasile Zelca, președintele SNPPC.

Vor să dea doar 250 de lei

Din semnalele pe care le au sindicaliștii din Poliție, Guvernul vrea să dea doar 250 de lei, însă bătaia cea mai mare este pentru sporuri, adică să aplice sporurile la salariul de funcție aflat în plată, pentru că acum se aplică sporurile la salariul de funcție aflat în plată în decembrie 2018, înainte de prima tranșă din Legea 153/2017. Prima tranșă a fost în 2019, a doua în 2020, în 2021 nu au dat nimic, în 2022 au dat o pătrime, iar în 2023 au dat 10%.

”Au bălmăjit-o ca să nu mai știm ce mai avem de primit. Oricum, dacă nu vedem ordonanța de urgență cu toate majorările nu vom renunța la proteste. Nu mai merge cu promisiuni de genul că lasă, că o să fie bine. Trebuie să se miște ceva pentru că suntem în cădere liberă, e colaps total. Să nu uităm că anul acesta îndeplinesc condițiile de pensionare 3.000 de polițiști. E bine că a ieșit PSD, prin Ciolacu, care a lămurit situația cu pensile militare, dar acolo trebuie să iasă și premierul, și ministrul de Interne și ministrul Apărării, care să spună că nu schimbă nimic, pentru că se pleacă pe capete din Poliție. Cum iese unul public și vorbește despre pensiile militare ca fiind speciale, cum ies 300 la pensie. În plus, ne dorim un Ghid al carierei polițistului, dat prin lege organică, care să spună clar ce evoluție poate avea în carieră, cum se poate muta, când se poate muta, la ce vechime, și un Statut al polițistului modernizat, că și aici avem multe de lămurit”, ne-a mai precizat președintele SNPPC, Vasile Zelca.

”Răbdarea noastră nu mai are limite”

Sub sloganul ”Răbdarea noastră nu mai are limite!”, SNPPC a anunțat un calendar amplu de proteste, cauzate de ignorarea revendicările perfect legitime pe care polițiștii le tot transmit, oficial și pe canale mediatice, de peste doi ani, potrivit unui comunicat al sindicatului. Astfel, primul protest va avea loc în 21 martie, în Timișoara, urmat de protestul din Cluj-Napoca, în22 martie, din Iași, în 23 martie, și din București, în 24 și 25 martie. Sindicaliștii cer aplicarea, de urgență și în integralitate, a Legii-cadru a salarizării nr. 153/2017 (așa cum s-a procedat în cazul altor familii ocupaționale/sectoare de activitate, care au intrat în grilele de salarizare la termen), salarizarea decentă, acordarea drepturilor pentru transport și încadrarea în condiții de muncă adecvate a personalului contractual din MAI/SNAOPSN și aplicarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, în forma votată inițial, pentru a asigura stabilitatea și predictibilitatea unui sistem de pensii existent în toate statele membre NATO/UE (în contextul războiului, care durează de un an, la granițele României).

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
19.279 afisari

54 COMENTARII

  1. Sub inaltul patronaj al esuatului Mutancamon, navetistul intern si i nternational,Romania esuata cica este ” de drept ” ! Cum dreacu sa fie stat de drept un stat mafiot,esuat,dovedit dupa cum a recunoscut intai Basinescu,si mai alaltaieri,Cocotatul penal esuat ? Legi promulgate de ani de zile de navetistul de lux,nu sunt puse in aplicare la ordin de catre Guvernul meu de tembeli si plagiatori.Care risipeste non stop Bugetul pe tot felul de manarii aducatoaare de parandarat,si pe traiul de lux al prazitului national.

  2. ” blocăm Bucureștiul ”
    -adica terroristii vor lua ostatici „civilii”;
    le propunem sa asedieze o ambasada!
    (na,
    se poate si mai rau
    sa fim BOMBARDATI din cauza Politiei)

  3. Haitelor milițiste dacă nu le convine, MARȘ ÎN SECTORUL PRIVAT!!!
    LA MUNCĂ CU PUTORILE ORDINARE!!!

  4. Atunci de ce morții mă-sii stați ca haiduci pe șosele?…în nici o țară europene nu se întâmplă așa ceva!,…am fost până în franța și n-am întâlnit un polițist pe tot traseul !…cum ajungi in românia de la arad până la sibiu au fost peste 30 de echipaje de miliție!…ca să nu zic de plimbatul prin orașe a mașinilor de miliție cu sirenele pornite!…parcă esti in Ukraina!…

    • @Rammstein 2023-03-13 21:09 21:09:23
      Rammstein,asa este,vorbeam acum vreo cateva luni cu un arab care imi spunea ca „everything is dead here” adica aici in Romania totul e mort,nu se intampla nimic,economic vorbind,in schimb daca iesi pe strada vezi politie,jandarmerie,politie locala,salvare,smurd,toti girofare,se agita,sunt agresivi,provocatori,nici macar infractionalitate nu e iar interlopii oricum sunt cei mai buni prieteni ai politistilor cu care impart prada….Fara Griji….Sunt Morti…doar ca nu si-au dat seama inca

      • @? 2023-03-13 22:34 22:34:36
        ?
        Cu ce se ocupa cei din politie daca magazinele si firmele au camere web si agenti de paza daca prin blocuri vedeti numai afise cu politia locala,daca cei din jandarmerie au atributii de control circulatie ca si cei de la locala…poate nu v-ati prins…astia de la stat „o joaca intre ei”…se ocupa toti cu toate si de fapt cu nimic

        • Se ocupa sa o cerceteze pe mata, sa ne spuna de ce nu a avortat si a facut un fatalau ca tine!

    • acum 2 ani,
      „stare de epilepsie”
      se drogau si faceau turu cartierului,
      intrebati la S24.

      • Epilepsia este o tulburare a sistemului nervos central (neurologica) in care activitatea creierului devine anormala, provocand convulsii sau perioade de …

    • Mai baiete, ia pastilele ca deraiezi !
      Nu ai vazut politisti pe drum in tarile alea, dar nici cetatenii de acolo nu sint animalele din Romania.
      Pe de alta parte, scrie dracului substantivele proprii cu majuscule, asa cum ai scris Ucraina, altfel esti un analfabet, ceea ce se si observa din ceea ce evacuezi din cerebel.

    • Ai fost cu trotineta pana in franta? si nu ai vazut ca in tarile civilizate se circula civilizat? din aceasta cauaza nu vezi multi politisti pe traseu. Dar de la arad la sibiu, vezi zeci de cocalari care se dau cu bemweul !

  5. Bai, la voi, la tzig-ania aia din Bukale, cel mai bine e sa dea ceva rusnaci salbatici cu ciuperkutza atomica, sau cu napalmul, sa va curete bine de tot, altfel totul devine si mai cancer, si mai puroi, asa ca in curand, totul va arde acolo !! Ha ha ha 🙂 Bai, astia cativa tampiti care aveti prea mult timp liber in fiecare zi, si intrati de 10 ori pe fiecare articol, vedeti ca pe dulapul si pe maciukanezul maidanez ii doare fix in pix si de voi, si de toata colonia esuata din Bukalistan, la primul semn de ceva, cam prin aprilie – mai, astia o vor sterge primii din protektoratul amerlok, o sa revdem iar acele faze cu avionul de care se vor prinde de roata ultimii faiantzari ramasi in urma, va fi ceva de ne-uitat 🙂 Scapa care poate, dar nu din Bukale, acel loc e ca un fel de Infern pe Pamant 🙂 O meritati din plin, asa c anu uitati sa va dati jos din avion la Aeroportul International din Tzandarei, care de altfel are si Autogara Internationala, de unde puteti sa va luati zborul linistiti 🙂 Ha ha ha 🙂

    • Tarane IMPUTIT. Sunt bucurestean de 8 generatii. Sa stii si tu javra de la tara, ca Bucurestiul arata asa tocmai ca ati venit voi, taranilor, aici. Si v ati stabilit cu mii de rude. Si ati transformat capitala tarii , intr un sat mai mare. Caci de la voi am auzit aberatia asta. Satul cu ministrii. In mintea voastra de sateni trogloditi, capitala , este doar un sat mai mare. Peste tot daca asculti numai asta auzi. Am fost la mamica la tara, in vacanta imi duc copilul la tara, am fost la varu, cumnatul, etc la tara. Daca ma da afara de la munca, ma duc la tara. Da’ plecati dracuului inapoi la tara. Si sa nu va mai vad pe aici. Am o ura pe voi.

  6. Una peste alta, poate nu stiati, dar un politist comunitar are salariul cu 35% mai mare decat un politist din MAI!!!

    • Lasa-i , frate, ca sint spalati pe neuroni !
      Asa ca, pe unde ii prindeti calcati-i in bocanci, fiindca asemenea animale asa ceva merita !

      • @Militian cu experienta. 2023-03-14 8:49 8:49:33 Vlad Tepes 2023-03-14 12:38 12:38:16
        STATI LINISTITI PE LOCURILI VOASTRE
        1.ARE CINE SA VINA DESTUL DE CURAND SA VA JOACE IN PICIOARE
        2.NU VETI PAPA PENSIE DE LA STATUL ROMAN FIINDCA NU VA MAI EXISTA STATUL ROMAN
        3.NICI IN ROMANIA NU VETI MURI DEOARECE NU VA MAI FI ROMANIA
        PENTRU DEJECTIILE BORATE PE AICI NICI NISTE FILME DE ACTIUNE DE LA FRATELE SAU NISTE MORTACIUNI NU MERITATI

  7. NATIONALIL CENZUREAZA COMENTARIILE CARE NU SUNT CORECTE POLITIC….SECURISTII AU PUS MANA SI PE NATIONAL.

  8. ATENTIE : NATIONALUL TE CENZUREAZA DACA FOLISESTI TERMENI CARE NU SUNT CORECTE POLITIC DIN PUNCT DE VEDERE SECURISTIC….NATIONAL = CENZURA.

    • scrie „manipvlare” sau desparte , ca altfel la filtrele de aici nu le place partea cu „p’ ula”
      Or mai fi si altele – am patit de vre-o doua ori cu niste termeni filozofici sau nume de carti masonice..

  9. Pe cand protestele celor platiti cu salariul minim pe economie si care ies la pensie la 63 de ani???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger