AcasăSOCIALUPDATE. Panică la Constanța, în urma unui incendiu puternic. Sute de oameni...

UPDATE. Panică la Constanța, în urma unui incendiu puternic. Sute de oameni evacuați și mașini distruse/ Ce a surprins o cameră de supraveghere – VIDEO

Panică la Constanța, în urma unui incendiu puternic. 8 persoane duse la spital, sute de oameni evacuați și mașini distruse - VIDEOPanică la Constanța, în urma unui incendiu puternic. 8 persoane duse la spital, sute de oameni evacuați și mașini distruse - VIDEO (sursa foto: captură video)

Au fost momente de panică pentru locatarii unui bloc din Constanța, ca urmare a unui incendiu puternic ce a izbucnit, în cursul nopții de miercuri spre joi. A fost activat Planul Roșu de intervenție. Aproape 250 de persoane au fost evacuate, 8 oameni fiind transportați la spital.

UPDATE: Până să se afle exact cauzele care au dus la izbucnirea incendiului de la Constanța, au apărut imagini surprinse de o cameră de supraveghere instalată în zonă.

Iar potrivit Antena3, care a difuzat înregistrarea video, două persoane – neidentificate încă – ar fi fost surprinse intrând în parcarea subterană, iar la scurtă vreme s-ar fi văzut focul izbucnind, iar persoanele ar fi fost zărite ieșind în fugă din parcarea.

sursa foto: captură Antena 3

Rămâne de văzut ce vor stabili oamenii legii. Și dacă s-ar putea lua în calcul ipoteza unui incendiu care ar fi fost pus intenționat. Ancheta va scoate la lumină toate circumstanțele care au dus la producerea acestui incendiu care a trimis mai mulți oameni în grija medicilor și a cauzat pagube materiale însemnate. VEZI VIDEO AICI.

––

Din primele informații, incendiul a izbucnit în parcarea subterană a imobilului de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu. La fața locului a fost o adevărată desfășurare de forțe, peste 30 de autospeciale cu apă și spumă intervenind pentru a stinge focul – fiind vorba de pompieri din Constanța, dar și de colegi de-ai lor de la ISU din Ialomița și Călărași. La fața locului au intervenit, de asemenea, și echipaje medicale.

S-au folosit autoscările pentru evacuarea persoanelor din bloc

S-a trecut urgent la evacuarea oamenilor. „Au fost evacuate în jur de 250 de persoane, dintre care peste 70 de copii. Majoritatea au fost evacuate folosind autospecialele de lucru la înălţime, multe dintre aceste persoane s-au adăpostit pe terasa blocului”, din câte a precizat Mihail Cristian Amarandei, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, citat de romaniatv.net.

Potrivit news.ro, opt oameni, între ei și copii, au fost duși la spital, cu arsuri sau intoxicație cu fum.

De asemenea, s-a aflat că zeci de mașini au fost afectate în urma acestui incendiu. „Avem 36 de autoturisme, 25 în subsol şi în parcare şi celelalte 11 au fost pe laturile exterioare ale blocului”, din câte a anunțat comandantul ISU Dobrogea.

Încă nu se știe de la ce a pornit incendiul, dar se așteaptă să se afle acest aspect în urma cercetărilor pe care le vor face specialiștii.



233 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bloc nou cu certificat verde, bine izolat cu…petrol. Că ce altceva e scîrțîietoarea (polistirenul), un material foarte inflamabil.
    Să ne ferească Dumnezeu de vreun război sau unul civil, ard toate blocurile „reabilitate termic” și, mai ales cele noi. Era să uit de noile case la fel bine izolate cu petrol.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger