AcasăSOCIALPanică în MAI. Polițiștii rămân fără majorări salariale

Panică în MAI. Polițiștii rămân fără majorări salariale

Polițiștilor li se pregătește marea țepuire

Sindicatele din MAI au depus amendamentul la proiectul de lege care aprobă Ordonanța 130/2021, prin care se prevede acordarea majorărilor salariale anul acesta în două tranșe, însă deputatul Dumitru Coarnă crede că șansele la vot sunt de 50%. Dacă amendamentul nu se va vota, polițiștii vor fi nevoiți să-și ia adio de la majorări, dat fiind că se lucrează la o nouă lege a salarizării. 

Conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) a anunțat depunerea amendamentului care prevede acordarea majorării salariale de 50% în două tranșe, intrându-se, astfel, în linie dreaptă pentru aplicarea Legii 153/2017. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de faptul că președintele PSD, Marcel Ciolacu, refuză să se întâlnească cu ei pentru a stabili un calendar concret al acordării majorărilor salariale.

”Pe 23 decembrie am ajuns la domnul Marcel Ciolacu și am depus amendamentul, dar de două luni de zile nu îl mai găsim, pentru că nu vrea să se întâlnească cu sindicatele. Oricum, noi am depus o solicitare la Camera Deputaților ca să fim chemați la comisiile de raport, fără de care amendamentul nu va ajunge la vot în plen. Vom încerca să punem presiune pe deputați ca să-i determinăm să voteze acest amendament. Noi cerem să se aplice integral Legea 153 în 2022, o parte din majorări să se dea de la 1 februarie și cealaltă parte la una dintre rectificările de buget. Propunerea este corectă, pentru că 25% din majorare este restanță din 2021”, ne-a declarat Vasile Zelca, președintele SNPPC. Acesta susține că interesul sindicatelor este ca Legea 153 să intre în plată cât mai repede, pentru că există semnale clare că se lucrează la o altă lege a salarizării bugetare.

Angajații MAI, cei mai defavorizați

SNPPC arată că autoritățile publice centrale și locale și sănătatea și-au aplicat integral majorările salariale prevăzute în Legea 153/2017, iar profesorii, 75%, or o nouă lege va însemna să se plece de unde suntem către alte majorări.

”Păi haideți să ajungem cu toții la ceea ce prevede Legea 153 și după aceea să discutăm despre altceva! Noi am rămas singura categorie profesională care a primit doat 50% din majorările prevăzute în lege și asta pentru că politicienii s-au bazat pe faptul că noi nu putem să facem grevă și profită de acest lucru. Vor avea însă surprize mari, pentru că nemulțumirea este atât de mare printre oamenii din sistem încât ar putea lua decizii de unii singuri, adică să refuze să intre în serviciu sau să meargă pe exces de zel”, ne-a precizat președintele SNPPC, Vasile Zelca. Deputatul Dumitru Coarnă, care provine din rândul sindicaliștilor MAI, a afirmat că va susține acest amendament și că se va asigura că reprezentanții SNPPC vor fi prezenți la discuțiile de la Comisii, deși consideră că șansele de adoptare a amendamentului sunt de 50%.

Sancțiuni pentru fostul președinte al SNPPC

PSD a luat decizia să-l sancționeze pe deputatul Dumitru Coarnă, fostul președinte al SNPPC, prin scoaterea acestuia din Comisia de Apărare. Deputatul consideră că este o atitudine dictatorială din partea PSD, motivată de ieșirea din rând a parlamentarului social-democrat.

”Am fost sancționat pentru că am semnat contestația la CCR a Plx 250 cu Ordonanța 6/2016 a lui Prună, care introducea SRI-ul în dosarele penale, iar contestația a fost admisă, apoi pentru că am votat pentru moțiunea depusă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, și a treia abatere a fost că m-am abținut la votul de la schimbarea Regulamentului Camerei. La ultima, problema mea a fost de principiu, nu de persoane. Le-am spus că nu se poate modifica o lege organică printr-un regulament, pentru că nu cred că am ajuns în Parlamentul României să ne comportăm la nivel de clasă pregătitoare, procedeul fiind neconstituțional”, ne-a declarat deputatul Dumitru Coarnă.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
11.836 afisari

13 COMENTARII

    • SICKTIR, NENOROCITULE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. aici politia a gresit.banu inainte ca la fetitze.pune aici si baga aici.se da si bon fiscal.acum daca „sistemul” a folosit politia din 2017 de cand cu „manifestatiile” si nu a platit…sistemul a fost „baiat destept”.
    Toate Bune!!!

  2. LA CAT MUNCESC ! NICI NU MERITA UN SALARIU MINIM PE ECONOMIE .POLITISTII IN MAJORITATEA LOR FAC AVERILE LA NEGRU NICIDECUM DIN SALARII .
    REPETENTII SI MEDIOCRITATILE FUG IN POLITIE ,SALARII MARI ,HAINE ,SUPLIMENT DE HRANA !SI IN REST VARA LA UMBRA SI IARNA LA CALDURA .
    CAND LE CURGE CEVA STAU DE 6!,CAND AFLA CEVA EI RASUFLA ,EI PUN HOTII IN GARDA.

    • Asa e ca ai șase degete la o mână iar la alta ai 3.14? Meriti chiar si un Nobel ceva, la o categorie gen: cel mai exceptional dintre imbecili, pentru că, bă băiatule, esti exceptional!!!

  3. Tocmai au votat astia toti si aur marirea cu 50% ala bugetarii de orin ministere fsra ei ca or sa implementeze politia europeana astia care stiu sa bata bine cetstenii care ies la proteste ca si in canada asaca au sa ramana fara loc de munca total ca si eisunt romani iar in tara asta e un delict !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger