AcasăSOCIALPandemia schimbă programa şcolară! Materia „născută” în urma cursurilor online. Când va...

Pandemia schimbă programa şcolară! Materia „născută” în urma cursurilor online. Când va fi predată elevilor

scoala onlinePandemia schimbă programa şcolară! Materia care le va fi predată elevilor, "născută" în urma cursurilor online

Şcoala online pe care o „frecventează” elevii de aproximativ un an de zile poate conduce la modificarea programei din învăţământ.

Specialiştii au ajuns la concluzia că este necesară introducerea de cursuri de tehnologia informației, inclusiv programare, în trunchiul comun pe toată durata liceului, atât în liceele teoretice, cât și în învățământul profesional vocațional și tehnic.

România, pe penultimul loc la digitalizarea populaţiei

Specialiștii români cu abilități excepționale în tehnologia informației au făcut ca țara noastră să fie recunoscută ca un hub al excelenței în IT pe plan mondial.

Însă, atât succesul actual, cât și dezvoltarea viitoare a sectorului IT, depind în cea mai mare măsură de numărul și gradul de pregătire al absolvenților de liceu și învățământ universitar din România. Numărul de specialiști IT și al absolvenților din facultățile de profil este însă cu mult sub cerințele pieței.

Pe de altă parte, la capitolul digitalizare a populației suntem pe penultima poziție a clasamentului DESI 2020. Într-o societate informațională, nu putem avea o industrie IT performantă și o societate pregătită să adopte economia digitală dacă dezvoltarea competențelor digitale nu se regăsește și în ponderea cursurilor de TIC si informatică pentru licee, indiferent de profilul absolvit”, a declarat Ion Moldoveanu, membru in Consiliul Director ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii).

E nevoie mare de IT-işti pe piaţă

Obiectivele sunt dezvoltarea competențelor de tehnologie a informației în rândul absolvenților, respectiv ale populației la nivel general, în contextul unei societăți tot mai digitalizate, care prezintă o nevoie acută de profesioniști.

Această inițiativă este parte a obiectivului ANIS de dezvoltarea a educației digitale, prin care își propune să asigure atât necesarul de specialiști ceruți de industrie, cât și dezvoltarea competentelor digitale necesare oricărui cetățean într-o societate modernă.

author avatar
Andrei Ștefan
314 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger