Cauta

Pandemia Covid a adus sărăcia în SUA! 15% dintre familii nu au ce pune pe masă!

Sărăcia se profilează peste Statele Unite. Pe fondul pandemiei de coronavirus, aproape 15% dintre familiile americane nu au suficientă mâncare, iar nesiguranța alimentară este persistentă pentru milioane de oameni, notează New York Times.

În SUA, cea mai mare economie a lumii, 1 din 8 americani trăiește sub limita sărăciei, 15% din familii se confruntă cu nesiguranţa alimentară, aproximativ 44 de milioane de persoane se bazează pe programul alimentar al statului, iar 3,6 milioane de oameni câştigă sub salariul minim pe economie, care este deja cel mai mic dintre cele ale oricărei economii majore occidentale. În privinţa ratei de sărăcie din rândul copiilor, dintre ţările dezvoltate doar România stă mai prost decât SUA.

Ca de obicei, în mijlocul disputelor teoretice este prinsă realitatea care vorbeşte de la sine. Rata medie a sărăciei din SUA este de aproape 15%, cu cote extrem de ridicate în rândul populaţiei afro-americane (26%) şi al indienilor nativi şi eschimoşilor (27%). Insecuritatea alimentară a ținut atât de mult de amenințarea privațiunii, deoarece o viață alimentară nesigură înseamnă o viață trăită cu frica înfometării.

În Mississippi, una dintre cele mai sărace zone din America, unde locuitorii trăiesc de ani buni sub umbra foamei, pandemia a scăzut rata de participare a forței de muncă a statului la 53%, cea mai mică din țară. Chiar înainte de pandemie, mai mult de jumătate dintre seniorii din Mississippi (56%) au înregistrat deficiențe regulate în alimentație. 1 din 4 dintre cetățenii statului se confruntă acum cu insecuritate alimentară, potrivit organizației non-profit Feeding America.

Copiii trăiesc din ajutorul statului

Aproape 44 de milioane de americani se bazează pe asistenţa alimentară a guvernului care asigură în medie mai puţin de cinci dolari pe zi de persoană, su­mă derizorie pentru familiile care au de crescut copii.

După ce Guvernatorul a închis școlile la nivel național, s-a creat o nouă sursă de stres pentru familiile cu probleme alimentare, care se bazau adesea pe prânzurile școlare gratuite, ceea ce-i ajuta pe copii să se hrănească în timpul școlii. Prânzurile școlare și cutiile de lapte a fost adesea principală sursă de hrană pentru elevii americani.

Adesea, familiile aflate sub limita sărăciei nu-şi permit să mănânce sănătos. Pentru aceștia este foarte dificil, dacă nu imposibil, să cumpere alimente sănătoase care adesea costă mai mult decât mâncarea procesată. Acesta ar putea fi unul dintre factorii care fac ca americanii să fie dependenţi de alimentele procesate. Mesele americanilor s-au rezumat, astfel, la spaghete, pui, supe, tacos, cereale cu lapte etc.

Cauzele insecurității alimentare cronice sunt multe: șomaj, salarii mici, locuințe inaccesibile sau instabile, creșterea costurilor medicale, transport nesigur.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version