AcasăSOCIALPână să scoată lefuri mai mari din "buzunarul" Guvernului, profesorii pierd bani....

Până să scoată lefuri mai mari din „buzunarul” Guvernului, profesorii pierd bani. Circulara prin care dascălii rămân mai „săraci”

greva

Membrii de sindicat se vor aduna vineri a patra oară în fața Guvernului și vor pleca în marș spre Cotroceni. Între timp, la Ministerul Educației au avut loc noi discuții pe marginea contractului colectiv de muncă.

După negocieri, liderii de sindicat le-au trimis colegilor din teritoriu un sumar al beneficiilor obținute.

Sporuri şi beneficii pentru profesori

Personalul din preuniversitar primește încă o zi nelucrătoare: 5 iunie, Ziua învățătoare, devine liberă, desigur, și pentru toți copiii din sistemul școlar.

Pentru timpul liber, angajații au primit și decontarea abonamentelor la sălile de sport, în limita a 400 de euro pe an, indiferent dacă scopul este unul de întreținere, profilactic sau terapeutic.

Pentru îngrijirea sănătății copilului, profesorii vor avea două zile plătite pe an. Trei zile pe an, pentru familiile cu trei sau mai mulți copii. Vorbim despre controale simple, deoarece pentru a rămâne acasă cu fiecare copil bolnav, sub 12 ani, angajații mai au câte 45 de zile libere pe an.

Greviştii, salariul „tăiat”

Ministerul Educației a transmis o circulară către inspectoratele școlare județene, cu privire la situația salariilor din educație pe luna mai. Angajații care fac grevă nu pot beneficia și de salariul aferent zilelor de protest.

Circulara transmisă de Ministerul Educației şi publicată pe stiripesurse.ro vine în contextul în care unii lideri de sindicat au instigat directorii de școli, în ultimele zile, la transmiterea unor pontaje falsificate, fără precizarea zilelor în care angajații s-au aflat în grevă. Motivul invocat pentru nerespectarea legii ar fi că materia ar urma să fie recuperată.

Oficial, la Ministerul Muncii a fost înregistrată doar suspendarea a 722 de contracte de muncă în educație, pe perioada grevei, deși legea prevede că toate contractele participanților la grevă se suspendă de drept.

author avatar
Andrei Ștefan