AcasăSOCIALPână să scoată lefuri mai mari din "buzunarul" Guvernului, profesorii pierd bani....

Până să scoată lefuri mai mari din „buzunarul” Guvernului, profesorii pierd bani. Circulara prin care dascălii rămân mai „săraci”

greva

Membrii de sindicat se vor aduna vineri a patra oară în fața Guvernului și vor pleca în marș spre Cotroceni. Între timp, la Ministerul Educației au avut loc noi discuții pe marginea contractului colectiv de muncă.

După negocieri, liderii de sindicat le-au trimis colegilor din teritoriu un sumar al beneficiilor obținute.

Sporuri şi beneficii pentru profesori

Personalul din preuniversitar primește încă o zi nelucrătoare: 5 iunie, Ziua învățătoare, devine liberă, desigur, și pentru toți copiii din sistemul școlar.

Pentru timpul liber, angajații au primit și decontarea abonamentelor la sălile de sport, în limita a 400 de euro pe an, indiferent dacă scopul este unul de întreținere, profilactic sau terapeutic.

Pentru îngrijirea sănătății copilului, profesorii vor avea două zile plătite pe an. Trei zile pe an, pentru familiile cu trei sau mai mulți copii. Vorbim despre controale simple, deoarece pentru a rămâne acasă cu fiecare copil bolnav, sub 12 ani, angajații mai au câte 45 de zile libere pe an.

Greviştii, salariul „tăiat”

Ministerul Educației a transmis o circulară către inspectoratele școlare județene, cu privire la situația salariilor din educație pe luna mai. Angajații care fac grevă nu pot beneficia și de salariul aferent zilelor de protest.

Circulara transmisă de Ministerul Educației şi publicată pe stiripesurse.ro vine în contextul în care unii lideri de sindicat au instigat directorii de școli, în ultimele zile, la transmiterea unor pontaje falsificate, fără precizarea zilelor în care angajații s-au aflat în grevă. Motivul invocat pentru nerespectarea legii ar fi că materia ar urma să fie recuperată.

Oficial, la Ministerul Muncii a fost înregistrată doar suspendarea a 722 de contracte de muncă în educație, pe perioada grevei, deși legea prevede că toate contractele participanților la grevă se suspendă de drept.

author avatar
Andrei Ștefan
1.737 afisari

10 COMENTARII

  1. ZIARE.COM SITE-UL MILITIENILOR ANALFABETI TE IA VOMA SI GREATA CAND INTRI PE SITUL EXCREMENTELOR ZOAIE.COM

    EXCREMENTELE ZIARE.COM SUNT RUSINEA PRESEI ROMANESTI . ANALFABETISMUL SI PROSTIA PE SITEUL ZIARE.COM ESTE INDUBITABIL LA APOGEU DEJECTIILE UMANE CE AU AJUNS SA SE CREADA JURNALISTI NU ESTE ZI IN CARE SA NU LINGA IN KOOR CLASA POLITICA SI SA ELOGIEZE BUNASTAREA ROMANILOR DATORITA CONDUCATORULUI SUPREM ZIARUL „SCANTEIA” DE PE TIMPUL LUI CEAUSESCU ERAU MICI DILETANTI PE LANGA SCARBELE ACTUALE DE PE ZIARE.COM CE IN PLUS IMPUN CENZURA SI DICTATURA

    bou de bou in fruntea guwernerului
    su gi pu#la, constipat ordinar manjit cu decoratii de straini pentru ca sa tradezi poporul si pamantul si tara care te-a hranit

  2. PNL + PSD mai jalnici decat comunistii sovietici cand au ocupata tara in 45 si au distrus rapid invatamantul. Ce sa le ceri plagiatorilor, in frunte cu Ciuca – prost ca o maciuca ?

    • In Anii Lumina si in Epoca de Aur Invatamintul Romanesc a stralucit. Du-te si uita-te la pagina de INTERNET „Manuale din Epoca de Aur” si compara cu ce se face la scoala azi in Tarile Imperialiste(NATO). O fi insemnind „USA” Uniunea Sovietica Ailalta, dar nu putem confunda URSS-ul cu SUA.

  3. Presa care copie una dupa alta fara sa informeze corect.
    Asa zice legea.E de prin 1999.
    Pe timpul grevei nu se platesc drepturile salariale.
    Chiar daca ar vrea, nu pot plati.

  4. In invatamant predomina femeile si cei care fug de munca . un post lejer cu cateva ore pe zi si cel putin 4 luni de vacante platite . am spus in general , nu pun la socoteala profesorii adevarati care pun suflet si care nu predomina . cei tineri absolventi de spiru haret si altele de doi bani nu le este capul la scoala si stau pe tik tok . cei mai buni capabili au plecat, este adevarat , pe posturi mai bine platite , dar cei puturosi nu-i ia nimeni si prefera sa ia bani fara prea multa munca , vacante fara numar .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger