AcasăSOCIALPană majoră de curent în București. Palatul Victoria, afectat. S-a oprit și...

Pană majoră de curent în București. Palatul Victoria, afectat. S-a oprit și apa!

pana de curent

O pană de curent a afectat vineri la amiază mai multe zone din București. Aceasta a afectat și clădirea Guvernului, dar și majoritatea semafoarelor din Sectorul 6, unde s-a circulat cu dificultate.

Potrivit primelor informaţii, pana de curent a fost cauzată de o problemă în reţeaua naţională de transport de energie electrică a Transelectrica, care administrează Sistemul Eenergetic Naţional, transmite News.ro.

Reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia au emis un comunicat în care anunţă că avaria nu s-a produs în reţeaua lor, ci în cea a Transelectrica. „Un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice în jurul orei 13, nu în instalațiile E-Distribuție Muntenia, a cauzat astăzi o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a stațiilor adiacente, care alimentează zona de vest și centrală a municipiului București și zone limitrofe din județele Ilfov și Giurgiu. În prezent, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor. Regretăm disconfortul produs clienților”, au afirmat reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia.

Compania Naţionala de Transport al Energiei Transelectrica este operatorul de transport şi de sistem din România, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care cuprinde 81 staţii electrice de transformare şi 8.834,3 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt unităţi teritoriale de transport.

Cartiere întregi au rămas fără energie electrică

Pana de curent a durat aproape jumătate de oră și a afectat Piaţa Victoriei, Gara de Nord, Drumul Taberei, Militari, Cotroceni, Vulcan, dar şi Chiajna. Și alte zone din Capitală au avut probleme timp de de circa două ore.

Inclusiv o parte din clădirea Guvernului a rămas fără alimentare cu energie electrică şi au fost probleme cu accesul în sediul Executivului din cauza unui filtru de persoane care nu mai funcţiona. Se pare că în timpul penei de curent a fost oprită şi alimentarea cu apă potabilă, scrie Adevărul. Pana de curent a provocat disfuncționalități și în circulația tramvaielor și a metroului București.

author avatar
Andreea Vlad
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger