AcasăSOCIALPână când vor putea fi folosite voucherele de vacanță emise în anii...

Până când vor putea fi folosite voucherele de vacanță emise în anii trecuți. Anunț de la ANAT

Sezonul estival e deja în toi, ne apropiem deja de finalul primei luni de vară calendaristică, vremea e caldă, așa că nu lipsesc nici planurile de vacanță. Că e vorba de o relaxare planificată pe litoralul autohton, la munte sau în Delta Dunării, românii numără zilele până la mult-așteptatul concediu.

Iar celor care au vouchere de vacanță emise în anii trecuți li se amintește faptul că mai au doar câteva zile la dispoziție spre a le folosi pentru rezervări. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a anunțat data exactă.

Voucherele de vacanță emise în anii precedenți mai pot fi utilizate pentru rezervări până la 30 iunie 2022.OUG 131/2021, apărută la sfârșitul anului trecut, prevede că ”perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță emise în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2020, indiferent de suport, se prelungește până la data de 30 iunie 2022”.

În paralel, angajații pot utiliza voucherele de vacanță emise în acest an, în cazul în care sumele au fost deja virate pe card”, se menționează într-un comunicat al ANAT.

Ce trebuie să știe cei care folosesc voucherele de vacanță

Totodată, se precizează faptul că voucherele de vacanță pot fi utilizate exclusiv pentru vacanțe în România, iar serviciile trebuie să conțină cel puțin o noapte de cazare. „Nu este permis să se achite cu vouchere de vacanță servicii facturate altui beneficiar ci doar posesorului acestora”, se mai transmite în comunicatul de presă.

De asemenea, ANAT transmite că „pachetul turistic cel mai complet se găsește în agențiile de turism licențiate și poate conține, pe lângă cazare minim o noapte,și servicii de masă, balneare, transport, programe turistice opționale”.

author avatar
Andrei Coman
409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger