AcasăSOCIALPământurile țării nu mai aparțin românilor. Taxă de intrare în 23% din...

Pământurile țării nu mai aparțin românilor. Taxă de intrare în 23% din suprafața țării

Ariile protejate spulberă orice drept al românilor în țara lor

Pe lângă zonele tot mai extinse de proprietate privată cu accesul interzis, România s-a pricopsit cu un concept european, intitulat arie protejată, care cuprinde 23% din suprafața țării și 45% dintre păduri. Aici, în numele protejării naturii, s-au introdus taxe pentru turiști și interdicții absurde în marea lor majoritate, care, efectiv, anulează orice drept al românilor de a beneficia de bunurile naționale.

România este fruntașă în Uniunea Europeană la categoria suprafețelor declarate arii protejate, cu 23% din suprafața țării și 45% din fondul forestier național, care se extind pe zi ce trece. În numele protecției naturii și biodiversității, regulamentele acestor arii protejate au instituit interdicții aberante pentru români. Ultimul regulament publicat în Monitorul Oficial vizează Planul de management al Natura 2000 pentru Situl Râul Târnava Mare între Odorheiu Secuiesc și Vânători. Măsurile, susține Ministerul Mediului, au ca scop asigurarea unui statut favorabil și durabil de conservare pentru speciile prezente în ariile protejate, iar respectarea Planului de management şi a regulamentului este obligatorie. Potrivit acestuia, în ariile protejate focurile de tabără sunt permise doar în vetrele special amenajate în acest scop în perimetrele permise pentru campare, cu lemn de foc asigurat de administratorii locului de campare. ”Sunt strict interzise adunatul şi defrişarea vegetaţiei lemnoase de orice fel pentru facerea focului. În locurile de campare în care nu se asigură lemn de foc de către proprietari, se permite doar utilizarea lemnului adus de turişti sau a primusului”, se arată în regulament. Totodată, camparea este permisă doar în locurile amenajate de deţinătorii de terenuri cu avizul administratorului ariei protejate, iar săparea de şanţuri în jurul corturilor sau utilizarea oricăror materiale de origine vegetală (ferigi, muşchi etc.) sub corturi este interzisă.

Vizitarea, contra cost

Vizitatorii trebuie să achite, după caz, tarifele stabilite în conformitate cu prevederile legale de către administratorul ariei naturale protejate şi de stabilire a cuantumului acestora. Tarifele practicate sunt afişate în locul de acces în sit sau sunt comunicate persoanelor interesate la cerere. Potrivit regulamentului, administratorul monitorizează turismul pe teritoriul ariei naturale protejate, în vederea stabilirii impactului acestei activităţi asupra florei şi faunei şi pentru stabilirea măsurilor de protecţie ce se impun, inclusiv a celor de restricţionare a accesului turiştilor, dacă acest lucru se impune pentru conservare. Circulaţia cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice va fi permisă numai pe trasee special amenajate şi delimitate, iar perturbarea liniştii în aria naturală protejată, prin orice fel de mijloace (strigăte, pocnitori, folosirea de echipamente audio, etc) este strict interzisă. ”Organizarea de competiţii şi manifestări de grup de orice fel, cursuri de orice fel, care presupun accesul pe teren în zona ariei naturale protejate se face numai cu avizul administratorului. Pentru obţinerea avizului, programul acestor acţiuni se trimite în timp util, în scris, la responsabilul cu managementul ariei naturale protejate, care va emite aprobare scrisă, cu precizarea condiţiilor şi a eventualelor excepţii de la prevederile regulamentului”, se mai precizează în documentul citat.

Pășunatul, restricționat și el

Administratorul ariei naturale protejate va monitoriza activitatea de păşunat în cadrul ariilor, pentru stabilirea impactului acestei activităţi asupra florei şi faunei şi pentru stabilirea unor eventuale restricţii în zonele afectate. De asemenea, deţinătorii cu orice titlu a terenurilor din cuprinsul ariei naturale protejate au obligaţia de a asigura luarea măsurilor de salubrizare/curăţare a terenurilor, iar colectarea de specii de floră, faună sălbatică în scopul comercializării se poate face numai de persoane autorizate conform legii şi cu acordul scris al administratorului. Colectarea pentru uz personal a apei de izvor din ariile protejate va mai fi permisă doar cu acordul scris al administratorului.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
36.060 afisari

74 COMENTARII

    • Asta e nimic. Să vezi când vei plăti taxe ca să poți ieși din casă în propria curte. Urmează cât de curând. Sau că respiri aerul și poluezi. Trebuie să înveți să respiri fără să dai afară bioxid de carbon. Trebuie să eliberezi tot oxigen prin expirație atfel plătești taxa de poluare. Prin vaxxxinare lunară se poate.

      • @Wolf
        Au inventat-o si pe aia cu poluarea facuta de azot, in conditiile in care in mod natural aerul contine 78% azot.

      • Stii ce-i de mirare, Wolf? Ca il ascultam pe generalul Străinu vorbind despre asta, inclusiv ceea ce ai spus tu si era catalogat drept teoretician al conspirației, nebun vorbitor de prostii, neinformat, rusofil, fosilă etc. Se dovedește că avea dreptate.

      • Dacă adăugăm la asta și legea orașelor de 15 minute, e clar ce ne așteaptă!

    • Sunt de acord, ieșirea din uniunea mue satanist nazistă și colonial Globalistă si înființarea unei noi uniuni Est Central Europene pe principiul vechii cortini de fier ,de la Grecia până în Polonia, Ungaria, fără Austria, suntem destule țări ne putem gospodări și descurcă singuri, potențial avem păpică avem ,Mâna de lucru avem

      • super gândit…avem tot ce ne trebuie..putem face o țară c.a o floare..sa valorificăm tot ce avem..putem vinde în toată lumea in schimbul altor produse…dar cu cine??

      • Usor de zis dar de nerealizat ,gindestete la datoria tarii si ai sa vezi ca e imposibil ceea ce vrei tu (si eu si multi altii) nimeni din lumea asta nu ne va lasa sa facem asta .

    • Io sunt Anonima Mirela Willy Gabriel Pop , Herma Afrodita de sub pasarela garii Tiraspol , imi tot pun intrebari si abia reusesc sa raspund la ele …hihihihihihi …..stie cineva unde am pus piruca ?

    • sa vezi cum va fi sub ruși dacă ieșim din UE. 😂😂😂
      eu unu oricum mă car de aici. da voi ziceti mersi, de bine de rau, suntem in cea mai bună barcă posibilă la momentul actual.
      ACCEPTAȚI CĂ ÎNTREAGA NOASTRĂ CIVILIZAȚIE ESTE O MIZERIE TOȚI LIDERII ȘI TOATE GUVERNELE VOR CA 99% DIN OMENIRE SĂ FIE SCLAVI ÎN BUZUNARUL LOR.
      cât timp vă plac iluziile de genu e bine cu ăia, e bine cu rușii, e bine cu chinezii, e bine fără UE… ați pierdut deja. (Oricum intreaga civilizație a pierdut de mult. copiii noștri vor trai Colapsul.)

  1. Ce castig am avut prin aderare la eu ? au plecat milioane de oameni , multi cu scoala, sa-i imbogateasca pe ei. si cam atat.A, am contribuit si cu bani multi, dar de atras nu am putut. Zero barat !

      • Fals. După aderare PIB UL românesc a crescut cu 800%. Dezvoltare impetuoasa.
        UE SI NATO SUNT PAVAZA IN FAȚA EXPANSIUNII IMPERIULUI COTROPITOR RUS NEONAZIST.

        • Lasa ca nu ramane mai nimic aici. Totul se exporta, mai ales profitul. Aici raman firimituri precum taxele pt forta de munca. In schimb le-am dat toate resursele, forta de munca si piata de desfacere.
          Pe hartie stam bine, media arata grozav dar suntem milioane de sarantoci si o patura de imbogatiti.

  2. Așa este în toate țările civilizate. Restricțiile sunt binevenite deoarece trebuie să prezervam natura în diversitatea ei. Iar taxele cât mai mari sunt necesare pentru a limita numărul,, turiștilor „, care nu fac altceva decât să polueze.

      • O să vină giorgietta semion și va răscumpăra terenurile țării noastre și a moldovei și no să mai lase picior de ungur în ea…

    • Chiar dacă sunt în minoritate eu sunt de acord cu taxele și restricțiile din ariile protejate. Am văzut de ce este în stare o mare parte a turiștilor romani și m- am ingrozit.

    • În cazul asta meritam tot ce ni se întâmplă! Pielea pe bat sa ne_o pună, ca tare fraieri mai suntem.

    • Coorect! Noi romanii suntem mai speciali,de ce sa mergem sa facem focul intr-un loc amenajat,de ce sa resppectam natura? Ma minunez ce comentarii sunt aici ,nu ne mai facem bine niciodată!!!!!

  3. vedeti si consecintele:
    Cu ce drept intra SALVAMONT sau ISU, IGSU pe terenul cuiva (adomeniul public stat, domeniu privat stat, privatului, ca no man’s land nu exista) sa SALVEZE plimbaciosi si sporticiosi? Si pe banii CUI?
    Fata de bugetul public asa e normal. Esti proprietar, te comporti ca atare si faci acte, platesti cu factura interventiile. Raspunzi daca ursul de pe mosia ta il mananca pe unul, daca ti se surpa drumul forestier si ramane altul cu loganul, semne, acces reglementat, si daca unu isi pierde sandaua ca se crede capra neagra sau vultur, sa plateasca, daca n-are asigurare. Aici sa vezi distractie, de ce costa, cat costa?
    De ce sa platim din bani publici aventurile unora?
    Cat despre arii protejate, e alt subiect. de film…

    • Păi trebuie să moară atunci? Îngrădește tu muntele cu gard. Pe vremuri când mergem în drumeții montane și întrebam pe unde să mergem, localnicii ne arătau scurtături (prin curtea lor). Acum v-ați luat munți. Fă gard dacă ți-ai luat munte!

  4. INTRAREA IN UE A FOST CE MAI MARE PROSTIE , S_AU DISTRUS MILIOANE DE LOCURI DE MUNCA LA COMANDA UE !,MILIOANE DE ROMANI AU RAMAS PE DRUMURI <IAR VIITORUL A MILIOANE DE COPII A FOST DISTRUS .PENTRU ADERAREA LA UE S-AU PLATIT ACELE VOTURI CU AVEREA TARII, PRIVATIZARI FACUTE PE ORDINE VENITE DE AFARA .RESURSELE MINERALE FACUTE CADOU UNOR LEPRE .
    AZI NI SE ORDONA SA TRAIM CA IN TARC ,CA IN LAGARE !.
    DUPA MASCA <VAD CA URNEAZA BOTNITA SI HAMUL !.
    MAI AVEM DOAR O SANSA !,ACEEA DE A NE LUA TARA INAPOI .

    • Fals. Vrei din nou dictatura bolsevică?
      În capitalism cumpăra cine are bani. Rezistă cine poate în industrie. De vina nu a fost UE, CI CORUPTII PE CARE I AI VOTAT
      De la întrare în UE PIB UL a crescut cu 800 %. Din munca în UE românii au adus sume enorme pentru dezvoltare și construcții.
      Acum 30 de miliarde de euro pentru dezvoltarea economica și sociala
      ANUAL PRIMEȘTE CEL PUTIN TRIPLU FATA DE COTIZAȚIILE ANUALE.
      PUTLER CRIMINAL INTERNAȚIONAL VREA DISTRUGEREA UE SI NATO.

      • Mugure ,CE-A CRESCUT ? : SARACIA ,DATORIA EXTERNA, NUMARUL DE EXCROCI ,HOTI ,TRADATORI ,LEPRE !
        CE-I UE ?-O GAURA NEAGRA !.
        CE-I NATO ? ALTA GAURA IN CARE SE SCURGE BUGETUL ROMANIEI PE FIARE VECHI !,IAR ROMANII TRANSFORMATI IN MERCENARI LA
        ORDINUL UNOR PUTERI NEOCOLONIALISTE.

    • Era moderna a „cainilor cu colaci in coadă” o perdea de fum aromat iluziriu care a prostit un popor atât de mult încât e greu de crezut ca are un dram de discernământ, a trecut atât de repede dupa 1990 încât, romanii nici nu au apucat sa se dezmeticească, ca au si inceput sa rămână fără propria țară. Nu ca tara nu ar fi avut nevoie de investirii, dezvoltare, etc dar, Romania lor le-a fost pe ascuns „furată, vândută” de proprii politicienii pe aproape NIMIC, asta-i problema, care, ii va lăsa in continuare bezmetici pe romanii care nici astăzi nu vor să înțeleagă ca sunt vanduti de proprii politicienii, ca oile ca oile la targ cu tot cu stână.

  5. Oare cum au știut românii să păstreze cea mai mare biodiversitate din Europa? E drept că de cînd toată lumea are mașină și trebuie neapărat să iasă undeva lucrurile se strică. Ce să mai zic de cei cu motociclete, mașini de teren și ateveuri.

    • Un american ce studia lupii a ajuns în România mirat că atît de mulți lupi trăiesc în aceleași locuri unde sînt atît de multe animale domestice. Colac peste pupăză, cel puțin atunci, nu erau despăgubiri pentru pagubele făcute de lupi.
      Desigur și aici e nevoie de cîteva îngîdiri, legi, că să îmbunătățească locul întîi.

  6. Si ce va supara daca tembelii cu masini si ATV-ri nu mai dau iama prin paduri.Nu mai campeaza,deci padurea nu va mai fi infestata cu gunoaie,plasticuri,nu vei mai auzi prin paduri harmalaia descreieratilor,nici manele urland la maximum,nu va mai fi pericol de incendii,si desigur se va opri in sfarsit jaful padurilor.Asa ca nu va mai puneti mana pe chelie si nu mai sariti de cur in tufis.

  7. Multe oi fara creier, ca domne protejează natura. Protejează pu la. Nu fac decat sa va obișnuiască oilor cu teritorii interzise si cu distrugerea comunității rurale pentru a trai in orașe de 15 minute, de fapt niste ghetouri, gândite de hit ler in 40, pentru evrei. Evreii nu aveau voie sa iasa din cartiere unde aveau tot ce le trebuia. Ce a urmat dupa? Ca se înmulțeau, a urmat camerele de gazare. Agenda 2030 spune foarte clar, locuințe doar in orașe si cat mai mari zone interzise. Pentru ca natura sa se dezvolte. De fapt se urmărește controlul total al sclavilor

  8. Trădătorii de țară s- au mobilizat!
    Distrugeți băi nenorociților tot, că doar e țara voastră!

  9. Dacă nu intra alții nu este rău. Romanii intra in arii protejate cu bocancii aka Noto cross, ATV URI, jeepuri, fura ciuperci și fructe de pădure de la animale nu pentru consum propriu ci pentru afaceri – cu tirurile scot din păduri si după spun ca de ce vin urșii in orașe – repet – nu un sărac care ia cât ii trebuie zi de zi ci smecheri care împușca pădurari si iau cu tirurile!!! Și tot așa
    Dacă vin alții nasol, dacă este pentru a proteja natura ESTE BINE – sa mai rămână si la generațiile viitoare ca de naționalizat putem oricând dar e prea mare distrugerea pe care o fac toți trântorii acum

  10. Somnul Națiunii naște Monștri. Filmele SF sunt adevăruri pure despre ce va urma, dar oamenii le ignoră.

  11. Jossss propaganda mincinoasa imperială neonazistă rusă!
    SUA și NATO și UE sunt PAVAZA in fața expansiunii imperiale ruse neonaziste!

  12. Exista o singura cale taci sau esti scalv forever sau te revolti si macar ii sperii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ca ceva nu vei schimba oamenii sunt sclavi de mii de ani!!!!!!!!!!!!

  13. Pai daca am dat degeaba bogatiile subsolului, solul ce mai conteaza? Colonia de vanzare. Culmea, ca vor fi destui prosti care se vor duce la vot sa aleaga vanzatorii de tara.

    • Mie mi s-a acrit , n-am mai fost la vot aici , in Transnistria , nu pot sa ma bucur de culorile curcubeului .

  14. Ești în urmă ,,stimabile” , tu nu vezi, nu realizezi, … capitalismul s-a perimat urmează, neocomunismul pentru majoritatea omenirii. Occidentul (UE) și Rusia , diferența între cele două este că … ambele fură România . Banii trimiși de românii care lucrează în afara țării, da este adevărat, dar știi cu ce eforturi fizice și psihice, uneori chiar drame … sunt sigur că nu știi. 800% creștere PIB, 30 miliarde €, și altele sunt povești de adormit copiii. Mai documentează-te sau poate te ,,documenteaza” alții.

  15. Cu părere de rău unii care postează pacilea sunt atit de habarnisti ca nici nu ar avea voie sa voteze. Vi sa făcut fetele și baietile de dictatura ruseasca, cu pușcărie prin Siberia? Ați mâncat găini zăpăcite?

  16. Anonimul cu afirmația ca „toți sunt o apa și un pământ” are atâta dreptate încât ii greu de crezut ca românii inca nu au inteles. Si estul – Rusia si vestul – occidentul la pachet cu ameticanii, vor resursele României, de romani, nu-i doare „nici în cur”, in ziua in care vor secătuii resursele României, vor pleca lasandu-le romanilor țară pustiită. Proștii inteleg greu, când însă ajung, nu le mai folosește la nimic, si estul și vestul reprezintă același rău pentru romani, doar putin „colorat sau nuanțat diferit”.

  17. Sigur, or fi multi romani care vor sa poata arunca gunoaie peste tot, sa faca gratare si sa arda iarba cum vor, sa taie toate padurile, si sa distruga tot ce pot. Anumite zone se protejeaza tocmai de mizeria umana. Pe romani trebuie sa-i oblige cineva din afara sa nu distruga toata tara.

  18. Probabil cucoana care e autoarea articolului nu a adunat in toata viata ei de diva mai mult de 100 de km de mers pe jos. Dar poti invata tanti: pui un picior in fata la celalalt si tot asa, pana te prinzi ce cu ariile protejate. Printre altele, sunt protejate de voi, astia care nu pricepeti nimic in afara de „eu vreau”. Sper sa vi se faca greata cat mai repede la toti, de voi insiva.

  19. Ce bine imi pare,trebuie si mai rau.Ii votati pe hoti si corupti de 33 de ani si vreti o viata mai buna bai plangaretilor ? Mai nou votati USR sa vina cu legile lor spurcate de homo prin gradinite si scolii si protestati pt orele de religie,ca mai bun satana ca Dumnezeu.Poporul asta de idioti merita si ore de bataie la palma ca la militia comunista,ca poate se desteapta din lasitatea in care a dormit 2000 de ani

  20. Așa ne trebuie dragi români că stăm pe internet în loc să ne luăm țara înapoi ajungem sclavi în vechiului nost pământ ne vând pană și apa de băut. Felicitări tuturor și în mod deosebit ,,patrioților” care au gândit cu mare dragoste de țară să poată cumpăra străinii pămânul României în loc să-l muncească străinii în arendă!!! Totuși nu uitați că mâine sau când se trezește neamul nostru românesc dacă nu piere înlocuit de alte popoare dornice de locuri de muncă……. facilitățile acordate de binev oitori…., putem schimba totul dacă în trei zile tot românii schimbat regimul dictatorial…… acum și oricând soarta ne aparține…. lipsește unitatea….. Iar străinii mușcă încet și constant din pământul și bogățiile țării……

  21. Ieșiți la vot!
    Bolovan de Bihor a vândut deja judetul ,impozitele sunt nelegal majorate ,iar el are lăudători de realizări în presă corupta,totul este minciuna.Este coada de topor atât pentru îndepărtarea valorilor tradiționale cat și a eroilor români.

  22. Retardați mai mare că cei ce comentează aici rar găsești. Ro exit ? Chiar așa retardați sunteți? Am fi de râsul curcilor fara UE, nu suntem în stare să facem nimic, se fura de zor, noi stăm și dam vina pe UE. Nu se fac chestii in tara asta pentru că avem hoți care sunt parlamentari, noi stăm și comentam și mai suntem și leneși
    O nație de idioți care se cred buricul pământului.

  23. fiecare are dreptate in felul lui ,diferenta e ca unii vrem un vlad tepes altii un ceausescu antreprenorii indraznetii,,politicienii,,totul pentru ei iar fara justitie nu avem decat sa plecam capul sau mana pe par ,asa cum sintem ca neam cu bune cu rele le dam spaimA ,cu oricat ne vand ei sau ne vindem noi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger