AcasăSOCIALPâinea s-a scumpit din nou. La cât a ajuns acum franzela

Pâinea s-a scumpit din nou. La cât a ajuns acum franzela

painePâinea s-a scumpit din nou. La cât a ajuns acum franzela

Numeroase brutării din țară au scumpit luni, din nou, pâinea. O franzelă simplă de 300 g, cel mai ieftin sortiment de pâine în majoritatea magazinelor, costă acum minim 2 lei.

Prețul unei franzele simple a crescut brusc de la 1,5 lei la 2 lei. În funcție de magazin, prețul poate varia, însă puține au rămas cele care nu au depășit acest prag de 2 lei per bucata de pâine simplă.

Este a treia scumpire a pâinii în doar câteva luni. Creșteri de prețuri s-au înregistrat la finele anului trecut, dar și în februarie.

Justificarea pentru prima scumpire a fost creșterea prețurilor la energie, iar la următoarele creșterea fulminantă a prețului la grâu, potrivit profit.ro.

Pâinea a ajuns la 2 lei

ce în perioada următoare, estimează producătorii de grâu.

Invazia Rusiei a împiedicat grav comerțul din porturile Mării Negre, ducând la creșterea prețurilor de referință la grâu la bursa din Chicago cu 40% și împingând și amplificând mai mult inflația alimentară globală, care era deja la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani. Chiar și consumatorii din două dintre cele mai mari țări cultivatoare de grâu din lume, Canada și Statele Unite, plătesc prețul.

Și cerealele s-au scumpit

Și pentru cereale românii vor trebui să plătească mai mult. Acum, o tonă de grâu de panificație a ajuns să coste 350 de euro, ceea ce până acum era vândut cu 22% mai puțin.

Fermierii români vor cere în curând procesatorilor din România tarife similare astfel încât să nu dea faliment, iar din acest motiv am putea să plătim mai mult pe cereale, lapte, carne, ouă, dar și produse de panificație.

author avatar
Andrei Ștefan
536 afisari

3 COMENTARII

  1. Aici e o n prostie ca la ulei si benzina.
    Romania a trecut ca granarul europei cu 180.000 de tone la grau si e in top si la ulei. Pe locul 2 Franta pe locul 3 Germania. Ucraina e adevarat era pe locul 1. Poate din cauza gazului a crescut painea nu de la grau avem grau pt toata Europa si nu numai…

  2. Ce fel de tara am ajuns , cu o economie de piata in care partenerii nostrii strategici si din UE prin conducatorii nostrii pusi de ei, ne-au impus sa desfiintam industria iar ce a mai ramas au luat-o ei astfel nu mai producem nimic !
    Pana si comertul cu bunuri de consum le-am dat lor si au tabarat cu lanturile de centre comerciale ca LIDL, Kaufland ,Auchan, Carrefour, Metro, Leroy Merlin s.a. care s-au instalat(ilegal) in centrele oraselor, slugoii locali daramand scietati industriale performante cu mii de salariati inainte de 1989, pentru a face loc acestora care evident practica un pret de dumping (mai mic) permitand-si asta din cauza rulajul foarte mare ce-l au si astfel eliminand de pe piata majoritatea magazinelor romanestii !!!
    S-a ajuns ca reclamele din presa si TV prezinta in permanenta fara nici o jena NUMAI reclame de la aceste firme straine , firme care sposorizeaza si emisiuni la televiziuni si in aceste conditii evident ca orice nemultumire la serviciile si produsele cumparate de la acestea sau orice litigiu cu aceste societati mari centre comerciale straine , NU ARE NICI O SANSA DE PUBLICARE SAU REZOLVARE !!!!!!

  3. Bai Arahatule, fa si tu din arahat bici !! E clar ca vine Foametea, dar e si mai clar ca pe astia din gubern si din sparlament ii doare fix in pwula si daca painea ar fi in loc de 9 lei, ala de 1kg, cat e acum, ar fi sa zicem 15 lei, ca aia au furat destul !! Dar stai sa vezi, bai Arahat, ca odata cu mama tuturor crizelor vine si razboiul civil intern, aia o sa fie distractie nationala, nu ce e acum !! Ha ha ha 🙂 Arahat, ca sa fii baiat destept inca de pe acum, fa-ti tu singur niste buzunare pe tine, ca de nu, ti le vor face sigur romanasii tai, vezi ca tocmai ai facut cam 6 mii de kamikaze in 2 ani de Genocid Plandemic, asa ca acum aia e, te descurci tu cumva !! Sau nu 🙂 Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger