AcasăSOCIALPacienţii, în pericol în spitale, din cauza facturilor mari la energie. Şi...

Pacienţii, în pericol în spitale, din cauza facturilor mari la energie. Şi medicamentele se vor scumpi

Nereguli majore la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca

Managerii de spitale au făcut un anunţ terifiant: vor fi nevoiţi să taie de la tratamentele pentru pacienţi, pentru a putea plătit facturile mari la energie.

Reprezentanții Spitalului de Urgență Sfântul Pantelimon spun că numai luna trecută au plătit jumătate de milion de lei pentru electricitate și gaz. Asta înseamnă cu peste 30% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pacienţii vor rămâne fără tratamentele necesare?

Medicii se tem că nu le vor mai putea asigura bolnavilor tratamentele necesare. Pentru că managerii uninătiţie spitaliceşti vor fi nevoiţi să acorde o mare parte din buget pentru plata utilităţilor ce s-au scumpit.

Reprezentanții săitalelor spun că CAS alocă de mai bine de 10 ani aceeași suma pentru tratamentul bolnavilor. Suma alocată pornește de la 1600 de lei, în funcție de nevoile și patologia fiecărui pacient. Având în vedere preturile mărite, aceasta sumă este foarte mică în momentul de față, se plâng managerii.

Ce medicamente se vor scumpi

Medicamentele generice, adică cele mai ieftine de pe piaţă, se vor scumpi din cauza facturilor foarte mari la gaz şi la curent.

„Noi nu avem în România decât producători de medicamente generice. Odată cu creșterea costurilor la energie în mod evident va avea un impact şi asupra costurilor acestor medicamente.

Am generat deja un grup de lucru care să se ocupe de acest lucru. O rezolvare punctuală a problemei nu înseamnă că va rezolva problema în ansamblu.

E important să avem medicamentele la cel mai mic preţ care face posibilă prezența medicamentelor pe piaţă şi nu cel mai mic preţ care duce la dispariția medicamentelor de pe piaţă”, a spus ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

author avatar
Andrei Ștefan
372 afisari

8 COMENTARII

  1. HUUUUUOOOOOOOO…… HUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!

    SĂ TAIE SPORUL DE 85% PENTRU CEVA CE NU A EXISTAT ȘI NICI NU EXISTĂ!!!!!!!!!!! SĂ TAIE „SPORUL DE LUCOVID”””!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SĂ TAIE DE LA CELELALTE SPORURI, DE LA SALARII!!!!!!!!!!!

    DE ACOLO SĂ TAIE!!!!

    • Waxere, sper să faci cât mai repede un AVC, să te bucuri de condițiile din spitalele patriei. Ba să ajungi chiar la A.T.I. ți-aș dori, să te intubeze „eroii” în halate albe. Să te „oxigeneze” corespunzător ca să te regăsești și tu în statisticile acelea cu 90% mortalitate. Asta meriți și asta îți dorim ție și întreg colectivului de trolli și „redactori” ai lui ge4p0ulimedia.

      Vierme, cîte doze ți-ai băgat în vene? „Boost”-ul l-ai făcut? Rapelul la „boost”? SPER CĂ LE AI PE TOATE FĂCUTE, DA!?

      • bah redus mintal…ce te fte grija de altii ??
        tu esti cu statistica vaccinului?
        mars in mm de handicapat!

        • Vierme, pe tine te f*te. Eu vreau doar ca waxerii ca tine și restul de plusericoi să primiți ceea ce meritați.
          ATÂT, TĂPĂLĂBARE, ATÂT. În cazul tău o „oxigenare” la un A.T.I. dintr-un spital condus de o piromană ca Mahler, care să te și flambeze. După care să te care unul ca jumară fotograful cu camionul la o hazna unde să te arunce unul ca aRahat într-un sac negru. Aia îți doresc ție și celorlalți ca tine.

          TOT CEA CE AȚI FĂCUT VOI SĂ PRIMIȚI ÎNSUTIT, ÎNMIIT CHIAR, ÎNAPOI!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger