AcasăSOCIALOrban merge înainte. Alegerile parlamentare, bătute în cuie

Orban merge înainte. Alegerile parlamentare, bătute în cuie

Orban nu renunță la alegeri, indiferent de numărul de cazuri

Explozia numărului de cazuri Covid și sufocarea secțiilor ATI nu par să tulbure Guvernul Orban, care merge înainte cu organizarea alegerilor. Astfel, Executivul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne din fondul de rezervă pentru materiale de protecție sanitară necesare membrilor secțiilor de votare.

Previziunile specialiștilor arată că numărul de cazuri Covid ar putea depăși 10.000 de cazuri pe zi, fapt care înseamnă o transmitere comunitară accelerată. Iar președintele Iohannis ne tot spune că alegerile nu sunt un risc pentru sănătatea publică și că alte țări stau mai rău decât noi. Dacă transmiterea se accelerează, există riscul ca numărul celor care se vor putea prezenta la vot să fie extrem de scăzut, din cauza infectărilor cu noul coronavirus. Oricum, nimic din ce se întâmplă în domeniul sănătății publice nu va schimba data alegerilor. Raportul prezentat în ultima ședință de Guvern arată că totul este pus la punct și pregătit pentru organizarea alegerilor. Astfel, instituțiile prefectului au asigurat sprijinul logistic în vederea organizării sesiunilor de examinare practică a competenţelor pentru selectarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare. Totodată, modelele ştampilelor de control ale birourilor electorale ale secțiilor de votare au fost stabilite și au fost inițiate demersurile în vederea achiziționării acestora, iar activitatea de centralizare a propunerilor transmise de primarii unităților administrativ- teritoriale privind informaticienii care vor fi desemnați în aparatul tehnic auxiliar al birourilor electorale de circumscripție este în curs de finalizare. La data de 2 noiembrie se va constata rămânerea definitivă a candidaturilor, iar comunicarea listelor de candidați și a candidaturilor independente către Biroul Electoral Central se va face cel mai târziu la data de 3 noiembrie 2020.

640 milioane de lei, alocați pentru alegeri

Bugetul alocat pentru organizarea alegerilor este de peste 640 milioane de lei, cei mai mulți bani fiind alocați Ministerului Afacerilor Interne, care a primit peste 480 milioane de lei. MAI se va ocupa, de data aceasta, și de achiziția și distribuția materialelor de protecție sanitară. În acest sens a fost aprobată și o suplimentare a bugetului MAI, cu suma de aproape 15 milioane de lei. ”Ministerul Afacerilor Interne va avea în sarcină achiziţionarea materialelor de protecţie sanitară pentru membrii, birourilor electorale, personalul tehnic auxiliar, persoanele acreditate, delegaţii acreditaţi, operatorii de calculator, personalul de pază şi alegători, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, precum și distribuirea acestora, în conformitate cu dispozițiile art. IV din Legea nr. 202/2020. Suplimentarea bugetului este necesară și datorită creșterii cu o persoană a numărului de membri ai birourilor electorale de circumscripție, ai oficiilor de sector, precum și ai birourilor secțiilor de votare (în total o suplimentare cu peste 18.700 de persoane remunerate), pentru aceștia fiind necesară plata indemnizațiilor, inclusiv a celor de protocol, precum și achiziționarea de ecusoane”, se arată în hotărârea aprobată de Guvern.

Primarii, implicați în organizarea secțiilor

Transportul și distribuirea materialelor de protecție sanitară se vor asigura cu sprijinul primarilor, potrivit actului normativ. Totodată, tot cu ajutorul primarilor, prin personalul tehnic auxiliar al birourilor electorale ale secțiilor de votare, se va asigura predarea către preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare a materialelor de protecție sanitară ce vor fi utilizate de către membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi operatorii de calculator ai acestora. Materialele de protecție rămase neutilizate vor fi returnate Ministerului Afacerilor Interne.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
327 afisari

3 COMENTARII

  1. Oare ce trebuie sa faca romanii ca sa le dea o lectie usturatoare acestor netrebnici care au intrecut in cinism, sfidare, aroganta, nesimtire cele mai abjecte regimuri opresive cunoscute in lume? SA NU SE PREZINTE LA VOT! Ce isi doresc cu ardoare Johannis si neonazistii lui liberali? Sa castige detasat alegerile pentru a da „marelui comducator” „parlamentul lui”! Indiferent prin ce mijoace: frauda (au testat-o la alegerile locale) masluirea cu ajutorul STS, demagogia desantata a manipularii si minciunilor cu care de ani buni terorizeaza electoratul, amenintari si santaje, etc, etc, DECI, SA NU NE PREZENTAM LA VOT! SA BOICOTAM ALEGERILE! SA NU FIE NICI MACAR 1 % PREZENTA! CAND PRESEDINTELE „TUTUROR ROMANILOR” „INTEGRU SI IMPARTIAL” LAUDA DESANTAT SI SE DECLARA MULTUMIT DE CEL MAI CORUPT SI INCOMPETENT GUVERN DIN TOATE TIMPURILE, FIIND COMPLICE LA TOATE ABUZURILE SI LA DEZASTRUL IN CARE AU ADUS TARA, poporul „multumit” are arma razbunarii: SA BOICOTEZE ALEGERILE!!! SI ASA – S-A DOVEDIT PE 27 SERTEMBRIE – VOTUL SAU NU CONTEAZA!

  2. Totul este stability cu cel putin 2 saptamani inainte, noi doar legitimam, cvezi Doamne prin vot, alegerile, da nu-I decat o negociere cu sistemul

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Alertă de incendiu la Centrala de la Cernavodă. Pompierii, intervenție de urgență/ISU: „Situaţia este sub control”

Pompierii au intrat în alertă, marți, și au intervenit la Centrala Nuclear-Electrică de la Cernavodă. Totul, ca urmare a izbucnirii unui incendiu despre care...

Canicula ne creşte substanţial factura la energie electrică. Cât plătim dacă ținem aerul condiționat deschis toată ziua

Temperaturile toride au făcut să crească vânăzile la aparatele de aer condiţionat. Românii care locuiesc la bloc n-au avut altă soluţie decât să-şi instaleze...
proger