AcasăSOCIALOrașul din România unde nu se mai fac înmormântări duminica - unica...

Orașul din România unde nu se mai fac înmormântări duminica – unica excepție. Reacțiile nu s-au lăsat așteptate

O situație ieșită din tipare a ajuns recent la urechile opiniei publice, și nu doar din orașul Galați, de unde vine această veste.  

E vorba despre o decizie în urma căreia s-a comunicat că nu se mai fac înmormântări în ultima zi a săptămânii, e drept, cu o excepție – și aceea în cazul persoanelor care au sfârșit ca urmare a infectării cu noul coronavirus – SARS-CoV-2.

„Începând cu data de 23.08.2021, nu se mai fac înhumări duminica, ca urmare a Deciziei nr. 281/19.08.2021, decât dacă: Decesul s-a produs în urma infecției cu SARS-CoV-2”, se menționează în scurtul anunț postat pe pagina de Facebook Gospodărire Urbană Galați și semnat de Dragoș Magearu, directorul general al societății care administrează cimitirele din orașul amintit.

 

Magearu: ”Eu înțeleg nemulțumirea oamenilor”

În tot acest context, au venit și câteva explicații oficiale despre această situație care a generat reacții în rândul gălățenilor. Sunt aduse în discuție verificări din direcția Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM).

Eu înțeleg nemulțumirea oamenilor. Noi ne dorim să oferim niște servicii cât mai bune la niște standarde europene, ca în toate țările civilizate. Noi nu am făcut decât să respectăm ce ne-a transmis ITM, în urma unor controale.

Acest program este implementat de foarte mult timp. Nu se fac înhumări duminică. Groparii veneau la muncă duminică, dar fără să fie chemați de noi în mod oficial.

Ei vin pentru că știu că primesc de la fiecare persoană care solicită înhumare acea atenție. Eu nu am făcut decât să dau o decizie ca director general să schimb această cutumă, să le impun să nu mai vină la muncă.

Era un mers al lucrurilor cunoscut de toată lumea, însă în urma unor verificări cei de la ITM ne-au recomandat să găsim o soluție pentru a respecta legislația„, din câte a precizat directorul societății edilitare Gospodărire Urbană, Dragoș Magearu, citat de antena3.ro.

Ce spun oamenii: ”De parcă moartea întreabă când să vină…”

Lesne de înțeles, anunțul a generat reacții în rândul utilizatorilor rețelei de socializare amintite. Oamenii au comentat pe marginea acestei vești.

”După” nu se mai fac înhumări duminica” vă rog să puneți și motivația pt ca să stie tot omul de rând CARE VĂ PLĂTEȘTE TAXE ÎN CIMITIR INCLUSIV DUMINICA! Deci, puneți mâna și afișati motivul pt care ați hotărât să nu se mai facă înhumări duminica. Din respect”, a cerut o internaută.

”E caterincă???”, întreabă o altă persoană. ”O să ajungem de râsul curcilor!!!”, a transmis o altă internaută.

”De parcă moartea întreabă când să vină…”, a comentat o altă femeie, ca reacție la acest anunț.

384 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Ce scandează fermierii din Polonia: „Putin, fă ordine în Ucraina, la Bruxelles şi în guvernul nostru!”

Protestele fermierilor din Polonia mai au puţin şi scapă de sub control. S-a ajuns deja ca autorităţile să-l acuze pe unul dintre manifestanţi de...

Tânăr oprit în trafic, pentru un control. Drogat, fără permis și cu numere false la mașină/Ce a urmat

Un bărbat de 21 de ani a intrat în vizorul polițiștilor din Alba. Totul, după ce mașina pe care o conducea tânărul a fost...