AcasăSOCIALOperațiunea Blocada. Cum resping grănicerii români hoardele de imigranți

Operațiunea Blocada. Cum resping grănicerii români hoardele de imigranți

România nu poate, de una singură, să stăvilească valurile de imigranți

Pe granițele României se duce o adevărată luptă cu hoardele de imigranți. De frică să nu ajungă în țară, tactica polițiștilor, pe care șefii le-o cer, este blocada, adică o împingere a grupurilor mari de imigranți înapoi sau spre altă țară, ca să nu ceară azil la noi. Când vorbește de imigranți, Austria are, parțial dreptate, însă, la presiunea migraționistă care există în prezent, eforturile trebuie făcute de toate țările, nu numai de România.

Fără ajutor consistent din partea celorlalte țări din UE, nici România, nici Bulgaria și nici Ungaria nu vor reuși să stopeze migrația ilegală. Țările din interior, cum este Austria, cer doar să se rezolve problema, fără a oferi niciun fel de sprijin. La granița României, în special la cea cu Serbia, lupta cu grupurile de imigranți este permanentă, iar la Timișoara chiar există o vulnerabilitate, fără ca vina să aparțină, neapărat, autorităților noastre.

”Noi am semnalat acum un an, cazul unui grup de imigranți de 200 de persoane care s-a confruntat cu o patrulă de polițiști de frontieră. Polițiștii strigau la ei prin megafon și încercau să-i sperie ca să nu intre în România și să nu depună cerere de azil. Imigranții se puseseră în patru labe, ca să creadă polițiștii că sunt oi. Îi amenință șefii pe polițiști și le spun că, dacă au refugiați, răspund cu capul. Pentru că, dacă apucă să intre în România, fac cerere de azil și autoritățile intră în panică. Au trecut zeci de mii de migranți în această situație, în sensul că noi știm că sunt la graniță și îi împingem să meargă mai departe, înapoi în Serbia și către Ungaria, să nu intre în România”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Tactica sperieturii

Această operațiune se numește Blocadă, deși nu este o denumire oficială. De exemplu, polițiștii de frontieră anunță la sediu că au grup mare, de sute de persoane, și solicită sprijin, iar prin stație li se spune să nu intervină și să aplice Blocada, în sensul în care să dea drumul la girofaruri, să vorbească în megafon, să-i sperie, și să nu-i rețină.

”Asta se întâmplă de 3 ani de zile, dar este subiect tabu. Sunt mii de migranți la granițe, pe care noi îi vedem și nu facem nimic, de frică să nu îi preluăm în România. Mai mult, cei pe care totuși îi preluăm, care ajung din greșeală în centrul Timișoarei, îi preiau, depun cerere de azil, îi bagă într-un azil, unde sunt liberi, adică pot ieși oricând. Apoi, de-a doua zi, ei caută persoane care să-i ajute să treacă frontiera, și trec din nou”, ne-a precizat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica. Acesta ne spune că, din acest punct de vedere, este clar că austriecii au niște emoții, dar ar trebui să aibă toate țările. Dacă la austrieci este un pic mai contondent sistemul, nemții se bucură când au refugiați, pentru că îi reprofilează instant, îi introduc în programe de formare profesională și îi condiționează cu plata ajutoarelor, apoi la fel, dacă se angajează, le dau bonusuri, ajungând să crească economia Germaniei, susțin reprezentanții Sindicatului Europol.

Un fenomen care privește toată Europa

Sindicaliștii din Poliție consideră că este foarte important ca atunci când observi o vulnerabilitate, tu, ca țară, mai ales Austria, că până ajung imigranții acolo trec prin trei țări, să sprijine celelalte state ca să-și formeze un sistem de protecție foarte bun. ”Dacă stai cu mâinile în sân și spui să investească ceilalți, normal că vor exista probleme. Ați văzut ce s-a întâmplat cu imigranții din Grecia și Turcia, că aceste state au cerut, pe bună dreptate, sprijin să gestioneze situația. Acum au mai intrat și prin Ucraina imigranți, că au venit din Asia și au intrat la liber, apoi au ieșit din Ucraina, ca refugiați, tot la liber. Dacă vă aduceți aminte de primele valuri de refugiați din Ucraina, au fost toți asiatici, indieni, arabi, și nu aveau acte. Austria vrea garanții suplimentare, dar, dacă vrei garanții suplimentare, trebuie să contribui, să ajuți, să furnizezi linii de finanțare pentru acest lucru. Nu poți să ai pretenția să te păzească alții, că tu ești în mijlocul Europei și nu-ți pasă de ce se întâmplă în restul țărilor”, a mai afirmat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.243 afisari

26 COMENTARII

  1. De ce nu le dau drumul sa umple toata Europaca dor nu ne vor in SENGEN.De ce sa le asiguram noi securitatea granitelor,dati liber migrantilor.

  2. Sa li se cumpere pusti mitraliera d-alea cu cracana.
    La fiecare 6 ore sa li se dea cate 7-8000 de gloante si sa traga in plin. Asa scapam sigur de ”vizitele” prietenilor lui Merkel.

  3. Pai, daca nemtii au asa mare nevoie de arabeti, sa vina, sa-i incarce in trenuri (ca experienta au) si sa-i deschida doar la statia de destinatie. In rest nimeni nu mai are nevoie de inchinatorii lui Alah. 600 de ani s-au tot scremut sa ajunga la ”pristolul de la Roma” si uite ca acuma au ajuns. Baieti doar FORTA poate sa-i opresca, povestile , de regula, doar adorm.

  4. Tooti sefuletii executa actiunea blocada ! Ordin de la Bucuresti !!!!! La Timisoara Gim giurea si-a pus oamenii credinciosi si idioti ca el la sectoare si pun agentii sa aplice blocada ! Pana

  5. Stimata dna Marcu:

    1. Romania are frontiere, nu granite. Acum

    2. Are politisti de frontiera, nu graniceri.

    3. Pretenția de analiza a situatiei e o spoiala. De ce nu spuneti ca interesul nostru national a fost negociate so afectat tocmai de cei chemati sa il apere, Dar au negociat pt ei si gastile lor probabil

  6. Grănicerii să fie înarmați și dotați cu tot ce le trebuie și „foc de voie”. AȘA SE REZOLVĂ TREABA CU HOARDELE ĂSTEA MUSULMANE.

  7. Favaco, iar mananci kakat??? De unde pzda ma-ti ai vazut tu hoarde de emigranti la granita?! Sau ai vise erotice? SICTIR taratura…

  8. Nu inteleg de ce nu au curaj sa traga in ei? Dupa 10 evenimente de genul asta nu mai forteaza nimeni granita. Credeti ca cei din Europa nu ar aproba tacit chestia asta? Iar javrele de germani de ce nu ” importa ” emigranti din estul Europei, persoane crestine de culoare alba? Ucrainieni , rusi, etc. Cea mai mare prostie ! Ne razboim cu Rusia in loc sa facem Europa o fortareata alba. Parerea mea.

  9. Popoarele germanice nu ne-au înghițit niciodată au râvnit la bogățiile noastre și nu le-au luat până la urmă tot.
    Vor să refacă imperii, se agață de orice și alimentează anumite zone, cu ideii revanșarde, cărora dacă nu li se va răspunde prompt vor fi mari probleme.
    Sunt răi și nu uită sau iartă vreodată ceva.
    Așa că atenție națiuni libere, că vă puteți trezi în locul Ucrainei oricând, jandarmul mondial nu poate face față la toate probleme care sunt și vor mai apărea.

    • Cam asa este. Si atunci? Facem aliante cu popoarele slave din est? Sau cu latinii? Ca pe nemti austrieci si unguri, nu ne putem bizui. Vorba vine, ungurii si austriecii chiar ne urasc. Germanii nu uita august 1944. Desi noi am mutat bine si am luat Transilvania inapoi. Toate popoarele muta pentru binele tarilor lor. La momente cruciale ale istoriei. Numai noi nu putem.

  10. CINE A DESTABILIZAT IRACUL ?,CINE A DESTABILIZAT LIBIA ?,TUNISIA ?,SUDANUL ?,SIRIA ?, UCRAINA ? PE UNDE AU INTRAT IN EUROPA MILIOANE DE EMIGRANTI ?,CINE II PRIMEA CU BRATELE DESCHISE ACUM 3-4 ANI ?.
    DE CE AUSTRIA N-A FACUT SCANDAL GERMANIEI LUI MERKEL ?, GRECIEI !,TURCIEI !,ITALIEI ! ,FRANTEI !,SPANIEI !.
    Romania nu-i prima granita trecuta de emigrantii ilegali.

  11. ROG IT-IȘTII DE PE SITE SĂ RAPORTEZE LINKUL CATRE POZA CU PORNOGRAFIE INFANTILĂ ȘI PEDOFILIE PUS DE ACEST BOLNAV PSIHIC ȘI PEDOFIL BARBU LA ARTICOLUL CU EOLIENELE?!
    (**POZA CU MINE ȘI NEPOTUL MEU ÎN ANII 90**)
    SE POATE AFLA IP-UL FOARTE SIMPLU, CA SĂ FIE AMENDAT ȘI TRIMIS LA PUȘCĂRIE ACEST GUNOI PEDOFIL!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger