AcasăSOCIALOperațiune contracronometru. Salvamontiștii au intervenit! Biciclist căzut de la peste 8 metri...

Operațiune contracronometru. Salvamontiștii au intervenit! Biciclist căzut de la peste 8 metri înălțime, în zona Cheilor Sohodolului – FOTO

sursa foto> Facebook/Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Salvatorii montani au reușit să ajungă și să acorde ajutor unei persoane aflate într-o situație dificilă, după ce a căzut de la o înălțime considerabilă în zona Cheile Sohodolului din masivul Vâlcan.

Salvamontiştii gorjeni au intervenit, marţi seara, pentru căutarea şi salvarea unei persoane care a căzut de la o înălţime de peste 8 metri şi a rămas blocată într-un spaţiu foarte îngust dintre dig şi peretele muntelui. Totul, în zona Cheile Sohodolului din masivul Vâlcan.

sursa foto> Facebook/Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Din câte reiese dintr-o postare de pe pagina de Facebook a Salvamont România, salvamontiştii gorjeni au ajuns în zona Cheilor Sohodolului şi, în cadrul căutărilor făcute, au reuşit să observe o parte din bicicleta celui dispărut băgată de apă sub digul de beton al râului. „La o cercetare mai atentă, au reușit să descopere și victima căzută de la o înălțime de peste 8 metri și blocată într-un spațiu foarte îngust dintre dig și peretele muntelui”, conform sursei menționate.

Salvamontiștii au acordat primul ajutor medical și au stabilizat victima la fața locului

sursa foto> Facebook/Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Imediat ce au găsit victima, salvamontiștii au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor. În cele din urmă, persoana a fost predată unui echipaj de la ambulanță. „Afectată de căderea de la mare înălțime, de expunerea la frig, victima prezenta o stare de inconștiență, dar prezenta semne vitale, salvamontiștii axându-se, de la început, pe eliberarea de sânge și secreții a cavității bucale si menținerea cât mai liberă a căilor respiratorii.

Salvamontiștii au acordat primul ajutor medical și au stabilizat victima la fața locului apoi au început manevrele de imobilizare în vederea extragerii din fisură. În cadrul operațiunii au fost folosite două tipuri de tărgi în funcție de configurația terenului, reușind să ridice victima pe cei cca 8 metri diferență de nivel și să o predea ambulanței SAJ”, au transmis reprezentanții Salvamont.

sursa foto> Facebook/Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

author avatar
Andrei Coman