AcasăSOCIALZi neagră la Mamaia. Trei oameni s-au înecat, o persoană e în...

Zi neagră la Mamaia. Trei oameni s-au înecat, o persoană e în stare gravă/S-a format un lanț uman în încercarea de a salva victimele

(sursa foto: Facebook/Serviciul de Ambulanta Judetean Constanta)

Operațiune de salvare contracronometru, luni, în stațiunea Mamaia. S-a format un lanţ uman pentru salvarea a cinci persoane aflate în pericol de înec. 

UPDATE: Din păcate, autoritățile anunță un bilanț tragic al intervențiilor contracronometru de la Mamaia. Trei oameni și-au pierdut viața, iar o altă persoană a fost dusă la spital cu elicopterul SMURD, fiind în stare gravă.

„În ultimele ore, am fost martorii unor evenimente tragice în care valurile mării au făcut iarăși victime.

Șapte persoane au fost surprinse de curenții puternici și duse în largul mării. Chiar dacă intervenția salvamarilor, a martorilor și a echipelor de salvare a fost promptă și victimele au fost extrase la mal în scurt timp, suntem profund îndurerați să vă informăm că trei dintre acestea și-au pierdut viața”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Conform IGSU, una dintre persoane se află în stare gravă, fiind transportată la spital cu elicopterul SMURD, „iar alte trei sunt sub supravegherea atentă a medicilor”.

Apelul IGSU către turiști

„Situațiile s-au produs în stațiunea Mamaia, pe fondul valurilor mari și a curenților puternici.

Vă îndemnăm să vă informați cu privire la condițiile de înot, să alegeți zonele desemnate pentru scăldat și să ascultați mereu sfaturile salvamarilor”, conform IGSU.


UPDATE: Momente dramatice la malul mării. Salvatorii au aplicat manevre de resuscitare în cazul a trei persoane scoase inconștiente din apă.

Conform precizărilor de la ISU, trei persoane scoase inconştiente din apă au fost resuscitate, iar alte două erau conştiente, fiind transportate la spital pentru investigaţii suplimentare.


Din primele informații, doi oameni ar fi fost scoși inconștienți din apă, persoanele respective fiind supuse manevrelor de resuscitare.

S-a dat alerta pe litoral, în Mamaia, în plină minivacanță de Sfânta Maria! Din primele informații, cinci persoane se află în pericol de înec, în Marea Neagră, în staţiunea Mamaia, potrivit news.ro. În zonă s-au deplasat mai multe echipaje medicale şi de pompieri. E o operațiune contracronometru, misiunea fiind una în dinamică.

Din câte a anunțat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină luni, în staţiunea Mamaia, unde cinci persoane s-ar afla în pericol de înec în Marea Neagră.

Oamenii au format un lanţ uman pentru a-i aduce la mal pe cei aflaţi în pericol

Trei trei echipaje SMURD şi autospeciala de transport victime multiple s-au deplasat la fața locului. S-a format un lanţ uman în zona respectivă, pentru salvarea persoanelor aflate în pericol.

Conform ISU, două persoane inconştiente au fost scoase din apă şi cadrele medicale au început manevrele de resuscitare.

author avatar
Andrei Coman