AcasăSOCIALOltenii din Craiova, doborâţi de facturile la întreţinere. Sumele astronomice de la...

Oltenii din Craiova, doborâţi de facturile la întreţinere. Sumele astronomice de la avizier

Facturile la întreţinere pe luna decembrie ajung şi la 2.000 lei în Craiova, după ultima majorare a preţului gigacaloriei. Asta deşi primarul Lia Olguţa Vasilescu (PSD) susţine că pentru un apartament de 70 mp costurile ar trebui să fie de 500-600 de lei.

Sunt costuri duble față de anul trecut și greu de achitat, spun cei care au avut parte de un șoc când au primit facturile.

Întreţinerea depăşeşte pensia

Oamenii se plâng că nu pot face față costurilor mari, care ajung să depășească și pensiile.

„La un apartament de 70 de metri pătraţi consumul ar trebui să fie de maximum o gigacalorie (0,9 este în scripte). Deci ar trebui ca facturile să vină între 500-600 de lei, nu 2.000 lei, cum am văzut.

E adevărat că astea cu 2.000 lei sunt excepţii. Am stat ieri de vorbă cu o doamnă preşedinte de asociaţie care era disperată că are o factură de 1.900 de lei şi că nu ştie ce să-i spună proprietarului.

Şi ne-am uitat pe lista din blocuri şi am văzut că ceilalţi n-aveau atât, ci aveau de plată 400 de lei, 600 de lei…”, a spus Olguţa Vasilescu la şedinţa Consiliului Local Craiova.

Craiova, fără subvenţie

Olguţa Vasilescu spune că oraşul Craiova nu a primit niciun leu anul trecut de la Guvern pentru subvenţionarea creşterilor de preţ la gigacalorie şi, mai mult, a fost obligat să blocheze 3 milioane de euro într-un cont drept garanţie pentru Complexul Energetic Oltenia, deşi societatea de furnizare energie termică în Craiova a Consiliului Local (Termo Urban) nu are niciun leu datorie.

Acum costul gigacaloriei la Craiova este de aproape 600 de lei.

author avatar
Andrei Ștefan