AcasăSOCIALOltenii din Craiova, doborâţi de facturile la întreţinere. Sumele astronomice de la...

Oltenii din Craiova, doborâţi de facturile la întreţinere. Sumele astronomice de la avizier

Facturile la întreţinere pe luna decembrie ajung şi la 2.000 lei în Craiova, după ultima majorare a preţului gigacaloriei. Asta deşi primarul Lia Olguţa Vasilescu (PSD) susţine că pentru un apartament de 70 mp costurile ar trebui să fie de 500-600 de lei.

Sunt costuri duble față de anul trecut și greu de achitat, spun cei care au avut parte de un șoc când au primit facturile.

Întreţinerea depăşeşte pensia

Oamenii se plâng că nu pot face față costurilor mari, care ajung să depășească și pensiile.

„La un apartament de 70 de metri pătraţi consumul ar trebui să fie de maximum o gigacalorie (0,9 este în scripte). Deci ar trebui ca facturile să vină între 500-600 de lei, nu 2.000 lei, cum am văzut.

E adevărat că astea cu 2.000 lei sunt excepţii. Am stat ieri de vorbă cu o doamnă preşedinte de asociaţie care era disperată că are o factură de 1.900 de lei şi că nu ştie ce să-i spună proprietarului.

Şi ne-am uitat pe lista din blocuri şi am văzut că ceilalţi n-aveau atât, ci aveau de plată 400 de lei, 600 de lei…”, a spus Olguţa Vasilescu la şedinţa Consiliului Local Craiova.

Craiova, fără subvenţie

Olguţa Vasilescu spune că oraşul Craiova nu a primit niciun leu anul trecut de la Guvern pentru subvenţionarea creşterilor de preţ la gigacalorie şi, mai mult, a fost obligat să blocheze 3 milioane de euro într-un cont drept garanţie pentru Complexul Energetic Oltenia, deşi societatea de furnizare energie termică în Craiova a Consiliului Local (Termo Urban) nu are niciun leu datorie.

Acum costul gigacaloriei la Craiova este de aproape 600 de lei.

author avatar
Andrei Ștefan
1.148 afisari

20 COMENTARII

  1. Astia daca nu aduc pretul la energie cum era inainte ca somerul inutil orban sa dea ordonanta cica care liberalizeaza si scad facturile,toti trebuie sa iasa in strada si sa spulbere acesti tradatori care nu ne mai lasa sa traim.A fost o minciuna si in politica minciuna e tradare.

  2. ”La un apartament de 70 de metri pătraţi” Ce cauta un basinos de pensionar in….70 de metri? Eu locuiesc in 15 mp.

  3. Am vazut o baba din Craiova care platea jumate de pensie la intretinere si era numai zambet pina la urechi , si spunea ca-i putin cam greu dar se descurca . daca se descurca e bine pina o sa plateasca toata pensia pe intretinere , inca merge fratilor , bagati mare .

  4. Iuby, numai da subvenții ! Romanul are bani! Dacă numai are lei schimba euro! De ăștia de-ai mei de la Bruxelles!!!LOV…E

  5. Nu mai plangeti pensionarii atata ,tocmai au primit a cata oara 10 la suta marire ,vouchere si ajutoare financiare.De salariatul in privat care nu a primit nimic in plus de cativa ani incoace de ce nu vorbiti?Nu exista pentru ca ei nu au timp sa stea si sa latre pe calculator?

    • Ba au timp, cum să nu aibă. Doar nu lucrează 12-18 h/zi. Numai că ei nu suportă astfel de activități care le forțează neuronuii. Ei se uită la Las Ferbinți, la fotbal…

  6. Craiolgutza Vasilesku, cea mai mare hoata ordinara intre toti ordinarii aia de olteni prazilieni, ce sa-i faci, daca vede ca re cu cine, de ce sa nu fure si ea ceva acolo, la facturi ? Ha ha ha 🙂 Bai, aia care stau in 70 de m patrati, meritati sa stati numai in 10 m patrati maximum, cum stau tampitii aia de usero-naz-isti din imparatia pitikului porno din sluj-napoka 🙂 Bai negrisorilor brazilieni din Prazilia, nu toti ajung miliardari in viata, unii mai raman si bosketari !! Huo CSU, sunteti o echipa clona de tot rahatul, sunteti catzeii celor de la ZeCeSeBe, muriti, bai !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger