AcasăSOCIALOficial: preţ plafonat la curentul electric! Ordonanța pe energie, adoptată. Cost maxim:...

Oficial: preţ plafonat la curentul electric! Ordonanța pe energie, adoptată. Cost maxim: 1,3 lei/kWh

facturi

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de aprobare a OUG 119/2022 privind energia, fiind acceptate modificările propuse de coaliţia de guvernare, printre care şi stabilirea unui preţ maxim la energie electrică de 1,3 lei/kWh pentru toţi consumatorii indiferent de nivelul de consum.

S-au înregistrat 177 voturi „pentru”, 75 „împotrivă” şi 11 abţineri.

Facturi calculate în praguri de consum

Potrivit amendamentelor PNL, PSD şi UDMR adoptate, preţul final facturat plafonat de către furnizorii de energie electrică este:

  • maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul realizat în perioada 1 septembrie 2022 – 31 decembrie 2022 de către clienţii casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 0 – 100 KWh inclusiv,
  • maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul realizat în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025 de către mai multe categorii de clienţi printre care clienţii casnici al căror consum lunar este cuprins între 0 – 100 KWh inclusiv, clienţii casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor sau cei care au în întreţinere cel puţin trei copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani, în cazul în care urmează o formă de învăţământ.
  • preţul va fi maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul realizat în perioada 1 septembrie 2022 – 31 decembrie 2022 de către clienţii casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 a fost între 100,01 – 300 kWh pentru un consum lunar care este de maximum 255 kWh.
  • preţ maxim de 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, va fi pentru consumul realizat în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025 de către clienţii casnici al căror consum lunar la locul de consum este cuprins între 100,01 şi 255 kWh.

Consumul de energie electrică cuprins între 255 şi 300 KWh/lună se facturează la preţul maxim de 1,3 lei kWh, cu TVA inclus, iar în cazul în care consumul depăşeşte 300 KWh/lună întreg consumul se facturează la preţul maxim de 1,3 lei/kWh.

Nu se mai plăteşte în rate

O parte dintre români, în special cei care au avut un consum mare, vor primi factura la energie pe cinci luni, după ce un mare furnizor nu a emis note de plată în ultima perioadă, a spus Zoltan Nagy-Bege.

„Un furnizor mare, nu-i dau numele, din luna mai nu a emis nicio factură la energia electrică pentru consumatorii care au avut un consum mediu de 300 kWh. Din mai, unii dintre ei nu au primit nicio factură. Deci, probabil, vor plăti factura pentru cinci luni”, a atras atenţia vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

author avatar
Andrei Ștefan
683 afisari

5 COMENTARII

  1. Pragul asta e ultimul cui in cosciugul fimelor private si a economiei care mai era!!Ce prag are frsigr si cat platesc si nu au prod ca noi???

  2. costu maxim poate fi chiar zero
    (a fost in Uniunea Sovietica!)
    depinde care mai e tensiunea la bornele pizdei.
    (se numeste „priza” oficial,
    doar unii sinucigasi o numesc si „mama”)

  3. Mai oameni buniastia sunt tâmpiți eu consum de un an 7-40 kw pe lună și plătesc 1,3 lei per kw, cum spuneți voi că plătesc acum după noua legislație 1,3 lei/kw, ăștia ne cred tâmpiți.
    Șeful asta de la PSD, care este luat în vizor cu fapte penale este întreg la minte, chiar ne fură pe fata, are sute de milioane dar el nu a participat la revoluție, plus evaziune cu covrigi. Îl joacă justiția pe degete și-l va închide cat de curant și se face dreptate, că și cu Dracnea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger