AcasăSOCIALO veste bună pentru părinți. Cresc alocațiile de la 1 ianuarie. Raluca...

O veste bună pentru părinți. Cresc alocațiile de la 1 ianuarie. Raluca Turcan a oferit un procent clar!

Raluca TurcanO veste bună pentru părinți. Cresc alocațiile de la 1 ianuarie. Raluca Turcan a oferit un procent clar! / foto: Mediafax

Alocațiile copiilor vor crește de la 1 ianuarie 2021. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Raluca Turcan, cea care a precizat și procentul majorării.

După ce într-o primă fază s-a spus că alocațiile vor crește în două tranșe: cu 10% de la 1 ianuarie și cu 10% de la 1 august, noul ministru al Muncii a venit cu clarificări.

Raluca Turcan a anunțat că alocațiile copiilor se vor majora cu 20%, de la 1 ianuarie, iar sumele sunt prevăzute în bugetul viitor pregătit de noul Guvern condus de Florin Cîțu.

Decizia schimbării procentului s-a luat marți dimineață. Este important de precizat că nu va mai exista o altă majorare a alocației pentru copii în vară.

Alocațiile nu se majorează și în august

Așadar, vorbim despre o singură majorare la 1 ianuarie, fără a mai fi urmată de o alta în luna august a anului viitor, așa cum se preconiza inițial și asta pentru că OUG care stipulează acest lucru prevede ca alocațiile să fie majorate cu 20% din ianuarie, odată ce cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis va ajunge în Parlament.

”Suntem în momentul de față pe OUG care prevede majorarea alocațiilor cu 20% și eu cred că vor crește cu 20% de la 1 ianuarie. Banii sunt prevăzuți”, a precizat ministrul Muncii, conform Realitatea Plus.

Pe de altă parte, aceeași Raluca Turcan a evitat însă să precizeze dacă și majorarea pensiilor se va face potrivit graficului stabilit, sau va fi amânată pentru luna septembrie.

author avatar
Andreea Vlad